Take me to the Barbershop, de beste barbiers in Amsterdam

(Last Updated On: November 23, 2017)

Een barbier was een tijdje wat ouderwets, maar het is weer helemaal terug en hoe! Onder het genot van een drankje en een babbeltje kan je nu je haar en baard professioneel laten verzorgen.

Je baard laten verzorgen bij de barbier begint steeds populairder te worden en de barbershops schieten de grond uit. Om je te helpen kiezen zijn dit onze favoriete barbiers in Amsterdam.

Haarbarbaar
Vijf jaar geleden openden broers Donny en Nick Eimers de eerste authentieke barbershop in Amsterdam, vergelijkbaar met de stijl van de eerste barbier Schorem in Rotterdam. Ze werken met walk-ins only, dus je kan geen afspraak maken maar wel op elk moment gewoon binnen komen vallen. De gasten zijn heel persoonlijk en nemen echt de tijd om je te verzorgen. Biertje, whiskeytje, koffietje en vooral veel mannenpraat. Bij hun tweede filiaal in de Rosemarijnsteeg kan je zelfs in de kelder terecht voor een tattootje. Dit is zoals het hoort.

Haarbarbaar Amsterdam

Prijs: Cut €45 Shave €30 Trim €15
Adres: Wolvenstraat 35 en Rosmarijnsteeg 4

Barber
Barber geeft je een soort luxe ervaring en knipbeurt in één. Een scheerbeurt wordt gedaan met een authentieke straight razor shave met voor- en naverzorging met de beste producten. De producten zijn ook allemaal te koop in de zaak. De vibe is precies zoals je wilt, old school, huiselijk en ontspannend. Genieten dus.

Barber Amsterdam

Prijs: Classic Wet Shave €40
Adres: Binnen Oranjestraat 24

Toon’s Barbershop bij Hutspot
De barbierszaak in het design centrum Hutspot wordt gerunt door Martijn, die al 11 jaar in de baard business zit. Onder het genot van een whiskey of biertje word je op traditionele wijze geschoren en geknipt. Daarnaast kan je bij Hutspot vette interieur artikelen en de nieuwste mode halen. Na een bezoekje aan Hutspot ben je helemaal klaar voor het leven dus.

Hutspot barbier

Prijs: Straight Razor Shave €35
Adres: Van Woustraat 4

Verzorg je baard ook op de dagen dat je niet bij de barber zit
Als je net een frisse scheerbeurt of baard trim hebt laten doen, is het natuurlijk wel de bedoeling dat je baard ook blijft shinen de komende tijd. Een paar verzorgingsproducten zijn daarom absoluut essentieel. Elke morgen een beetje olie in je baard zal ervoor zorgen dat je baard lekker zacht blijft en de huid eronder niet uitdroogt. En daarnaast ruik je ook nog eens mega smooth, ook niet onbelangrijk. L’oreal heeft een aantal hele fijne producten in hun mannenlijn die zowel voor de mannen onder ons met langere baarden als de voor 3-daagse baard perfect zijn. De producten zijn in onze ogen heel redelijk geprijsd, dus check het zeker even uit.

 

l'oreal mancare

 

Duur hoeft deze luxe behandeling niet te zijn dus, maar hij laat je sowieso rijk voelen.