Op zoek naar de perfecte stadsfiets? Zoek niet verder

In Amsterdam lijkt het soms wel een gewoonte om op zo een gammel mogelijke fiets rond te rijden. Gekocht voor een paar tientjes, met een slot erom heen van 15,- piek waardoor die standaar elke 4 maanden gestolen wordt. En jij weer op zoek kan naar het volgende barrel. Doorbreek deze visuele cirkel eens, step-up je fiets game, doe jezelf een lol en overweeg eens echt om een goede fiets te kopen. Eéntje die een goed slot verdiend, waardoor ie ook niet snel gestolen wordt. Meteen een goed voorbeeld hiervan is het fietsenmerk Lekker Bikes, opgericht in Australië door een Nederlandse fietsenliefhebber. Lekker Bikes maakt een ode aan onze hoofdstad met de Amsterdam Series. Een fiets speciaal ontworpen voor metropolen over de hele wereld, lijkt op het eerste gezicht op een fixie, totdat je beter kijkt. Maar voordat we tot de details komen vertellen we graag eerst iets meer over dit merk, of eigenlijk de man achter het merk.

Woonachtig in Bondi Beach, vond de Nederlandse oprichter hij er alles wat hij wilde, behalve een goede fiets. Daarom besloot hij zelf een rijwiel op de markt te brengen: een fiets waarbij de Dutch heritage van een ‘degelijke Hollandse fiets’ goed zichtbaar was, en waarmee hij zich ideaal kon vervoeren in- en rondom de stad. Na Australië en Nieuw-Zeeland stond uitbreiding naar Nederland, waar de roots liggen, hoog op de wishlist. Een fiets met de naam Amsterdam Series, is dan uiteraard een goed idee om voet aan de Nederlandse bodem te krijgen.

Om weer even terug te komen op deze bijzondere serie, zoals we al zeiden lijkt de fiets veel weg te hebben van de bekende fixed gear bike die de afgelopen jaren niet meer weg te denken is uit het stadsleven. Maar wie zelf wel eens op een fixie heeft gefietst, weet dat het naast heerlijk snel is, toch wel aardig wat inlevert als het op comfort aan komt. En daar is bij deze Amsterdam serie slim over nagedacht. De serie is een combinatie tussen een fixie en een dagelijkse commuter bike. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk het beste van beiden werelden krijgt. Een lekkere vlotte fiets, die toch van de nodige comfort is voorzien. Nu moeten de echte fixed gear bike rijders natuurlijk niks weten van versnellingen en remmen, maar voor de meeste mensen is dit extra stukje comfort toch wel heel fijn. Niet iedereen wilt dagelijks zijn leven op het spel zetten tijdens het dagelijkse fietstochtje.

De Amsterdam Series komt in drie verschillende uitvoeringen. De Single Speed, de 3 Speed en de Elite Drive Belt Series.

Single Speed en de 3 Speed zijn beiden voorzien van een lichtgewicht aluminium frame, voorvork en uitgevoerd in Matt Black en Brushed Aluminium. Maar voor de mensen die nog net ietsjes meer willen is er ook een Elite serie. Uiteraard een stukje duurder, maar ook een stukje toffer. Zo is de Elite Serie voorzien van een Gates Belt Drive – geen standaard ketting, maar een kevlar aandrijfriem (zo eentje als Harley Davidson ook heeft) en een NuVinci uitvoering– dit type versnellingsnaaf is heel erg nieuw op de markt, en biedt een naadloos schakelsysteem. Naast deze toffe extra specs is ie ook nog eens voorzien van een wel heel fancy kleurstelling, namelijk Satin Space Blue en dat ziet er net zo mooi uit als dat het klinkt.

En het leuke is dat de fietsen ook nog geheel naar eigen smaak aangepast kunnen worden. Zo kan je zelf kiezen elke kleur handvatten, zadel of andere accessoires je op de fiets wilt. Maar check vooral zelf de site van Lekker Bikes uit om erachter te komen of dit jouw volgende fiets gaat worden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Lekker Bikes.