Millennials skippen eerste date en delen meteen de lakens

De generatie van onze ouders wist nog hoe het moest. Eerst nam je je date mee uit eten, misschien wel 2 of 3 keer en dan pas kwam er seks bij kijken. In het huidige tijdperk van de millennials gaat dat er toch anders aan toe. Uit recent onderzoek is gebleken dat onze generatie de oude tradities geen eer meer aan doen, tijd en geld besparen en vrijwel direct met elkaar in bed duiken. 

48% van millennials gaat eerst met elkaar naar bed, mocht er dan een vonk zijn, dan besluiten ze pas op date te gaan. De millennials ontmoeten elkaar bijvoorbeeld op een feestje, besluiten samen naar huis te gaan om de lakens te delen en zien daarna wel of ze elkaar ook echt echt leuk vinden voor de langere termijn.

Deze nieuwe manier van daten is helemaal niet slecht, maar gewoon hartstikke efficiënt.  Millennials zijn drukker dan de vorige generatie en dit is een slimme manier van time management. Ze gaan niet puur voor de seks met elkaar naar bed, ze doen het vooral om erachter te komen wie de andere persoon is en of het de tijd en moeite waard is om er in de toekomst energie in te steken. Deze trend wordt ook wel ‘Fast sex, slow love’ genoemd.