Ook dit jaar blijven de Amsterdamse huizenprijzen flink doorstijgen door de lage rente

De huizenprijzen zijn de afgelopen twee jaar ontzettend hard gestegen. Als je twee jaar geleden een appartement in Amsterdam gekocht had voor 2 ton, kan je die dit jaar makkelijk voor 3,5 ton weer van de hand doen. En als we de voorspellingen moeten geloven blijven de huizenprijzen de komende tijd nog flink doorstijgen.Maar met hoeveel het gaat stijgen is de vraag die iedereen bezig houdt.

De woningmarkt is verhit, de prijzen stijgen hard en staan weer boven het niveau van voor de crisis. En vooralsnog komt er voorlopig nog geen einde aan de stijging. Bankiers hebben een zo betrouwbaar mogelijke voorspeling gedaan en verwachten dat tussen 2018 en 2019 een toename van 8,5% zal plaats vinden.

Huizenprijzen stijgen Amsterdam

Investeren in een nieuwe woning is op dit moment dus helemaal geen slecht plan. Dat kan je natuurijk op twee manieren doen, of zelf erin gaan wonen en over een paar jaar met winst verkopen, of kopen en verhuren. Mocht je voor de eerste optie gaan, dan is er een goede kans dat je vaak zal gaan verhuizen. Echter is er natuurlijk een realistische kans dat je het leuker vindt om te investeren in huizen, dan zelf de verhuizer uit te hangen. In dat geval is een verhuisservice absoluut een aanrader. Ken je ambacht zeggen wij altijd.

Nog wat inspiratie nodig voor je nieuwe aankoop? Check dan deze opmerkelijkste huizen van Amsterdam.

Related Posts