Defensie zoekt nieuwe officieren

Goed in nachten doorhalen? Defensie zoekt nieuwe officieren die deze skill on lock hebben

Of het nou een iets te gezellige avond in de kroeg was, een avond in de club, of een uit de hand gelopen avond Fifa spelen met vrienden; een nachtje doorhalen overkomt ons allemaal wel eens. Op dat moment natuurlijk megagezellig en in zo’n situatie heb je absoluut geen zin om je bed in te duiken. Maar de volgende ochtend kijk je daar meestal toch iets anders tegenaan. Maar wat nou als je als een nacht doorhaalt om mensenlevens te veranderen, of zelfs te redden? Dan zou je al een stuk meer tevreden terugkijken op diezelfde prestatie.

Bij nachten doorhalen denk je misschien niet meteen aan het Ministerie van Defensie, maar niks is minder waar als we de onderstaande video moeten geloven.

Het Ministerie van Defensie is op zoek naar mensen die de functie van officier op het lijf geschreven is. Mensen met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, die beslissingen durven te nemen die serieuze impact hebben. Als jij jezelf hierin herkent dan heb je een goede kans dat dit voor jou een interessante carrière optie is. Maar wat is een officier nu eigenlijk en wat doe je in deze functie? Blijf bij ons, wij leggen dit zo beknopt mogelijk aan je uit.

Wat is een officier?

We pakten de Dikke van Dale er even bij en volgens het woordenboek is een officier een hoger opgeleide militair die bevel voert en de belangrijkste beslissingen neemt die impact hebben op de hele groep. Dit gaat op voor zowel de Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee.

Oké, klinkt duidelijk. Maar wat doe je dan als officier?

Zie het als een leidinggevende functie zoals je in elke grote organisatie of bedrijf vindt. Je woont vergaderingen bij en je zorgt voor het plannen, uitvoeren en evalueren van opdrachten en voor de begeleiding van je medewerkers. Ook niet onbelangrijk is dat jij ervoor zorgt dat je personeel de juiste motivatie heeft en bijvoorbeeld de juiste opleidingen gaat doen. Maar ook het leidinggeven tijdens (internationale) oefeningen en uitzendingen is aan de orde van de dag.

Klinkt uitdagend, maar hoe kan je dat worden?

Wanneer je een WO of HBO diploma op zak hebt, kun je in gemiddeld 1,5 jaar tijd de Korte Officiersopleiding volgen. Je volgt de officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda of het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder. De keuze voor het soort officier dat je wilt worden bepaalt de plek waar je de colleges gaat volgen. Let wel op, voor veel officiersfuncties geldt een leeftijdsgrens; je kunt starten aan de opleiding als je op dit moment nog geen 29 jaar bent.

Wat ook niet geheel oninteressant is, is dat je als officier unieke vaardigheden en ervaring opdoet waar je de rest van je leven wat aan hebt. En daarbij komt óók nog eens kijken dat je als officier knoepertje fit wordt. Dus mocht je na je militaire carrière iets anders willen doen, kun je ook nog geheel fit, gezond en met een nieuwe visie het bedrijfsleven in stappen.

Deze content is tot stand gekomen in samenwerking met Defensie.

Related Posts