Dit zijn de duurste uitvaarten ooit

Begrafenissen en ceremonies om het leven van iemand die is overleden te eren en te herdenken, zijn universeel. Hoewel de details van een begrafenis van cultuur tot cultuur en van persoon tot persoon kunnen verschillen, blijft één ding zeker: begrafenissen kunnen behoorlijk duur zijn. Sommige begrafenissen vallen echter op door hun hoge kosten, vaak vanwege de roem of rijkdom van de persoon om wie wordt gerouwd. In dit artikel kijken we naar de duurste uitvaarten uit de geschiedenis.

Alexander de Grote – 600 miljoen euro

Toen de oude Griekse veroveraar Alexander de Grote in 323 voor Christus stierf, spaarden zijn volgelingen kosten noch moeite om hem een geweldig afscheid te geven. Alexanders lichaam werd gebalsemd en in een gouden kist gelegd, die vervolgens op een wagen door de straten van Alexandrië werd gedragen. De begrafenisstoet werd naar verluidt begeleid door een grote groep rouwende mensen, die bloemen en andere geschenken naar de kist gooiden. De uitvaart zou ongeveer 600 miljoen euro hebben gekost omgerekend naar het prijspeil van vandaag.

Prinses Diana – 48 miljoen euro

Toen prinses Diana in 1997 bij een auto-ongeluk om het leven kwam, trok het Britse koningshuis alles uit de kast om haar een prachtige begrafenis te geven. De ceremonie werd wereldwijd uitgezonden en ging door de straten van Londen. De dienst werd gehouden in Westminster Abbey en Lady Di werd uiteindelijk op het terrein van Althorp House begraven. De kosten van de begrafenis bedroegen naar verluidt ongeveer 48 miljoen euro, inclusief uitgaven voor beveiliging, bloemen en de bouw van een tijdelijk gedenkteken.

Michael Jackson – 25 miljoen euro

Toen Michael Jackson in 2009 stierf, gaf zijn familie hem een koninklijke begrafenis. Tijdens de ceremonie, die plaatsvond in het Staples Center in Los Angeles, traden enkele van Jacksons beroemde vrienden op, waaronder Mariah Carey en Stevie Wonder. De kosten van de begrafenis werden geschat op ongeveer 25 miljoen euro, inclusief de kosten van de locatie, het vervoer en de bloemstukken.

Kim Jong Il – 900.000 euro

Toen de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-il in 2011 stierf, was zijn begrafenis een uitgebreide aangelegenheid die naar verluidt ongeveer 900.000 euro kostte. De ceremonie bestond uit een optocht door de straten van Pyongyang, een dienst in het Kumsusan Paleis en een begrafenis aan de voet van de berg Paektu. Bij de begrafenis waren duizenden mensen, die gekleed waren in traditionele Koreaanse kleding en portretten van de overleden leider droegen.

John F. Kennedy – 1.500.000 euro

Toen president John F. Kennedy in 1963 werd vermoord, was zijn begrafenis een van de duurste in de geschiedenis: hij kostte ongeveer 1,5 miljoen euro omgerekend naar het prijspeil van vandaag. De begrafenis werd gehouden in Washington D.C en ging door de straten van de stad. De dienst werd gehouden op het Capitool en de begrafenis vond plaats op Arlington National Cemetery. De begrafenis werd bijgewoond door hoogwaardigheidsbekleders uit de hele wereld en de hele gebeurtenis werd wereldwijd uitgezonden.

Elvis Presley – 500.000 euro

Elvis Presley: De begrafenis van rock and roll icoon Elvis Presley, die in 1977 overleed, was een uitbundige aangelegenheid met een stoet van 14 witte Cadillacs en een vergulde kist. De kosten van de begrafenis werden geschat op ongeveer 500.000 dollar, een enorm bedrag in die tijd.

Wat kost een begrafenis ongeveer?

Hierboven lees je enkele voorbeelden van de duurste begrafenissen in de geschiedenis. Hoewel de kosten van een begrafenis sterk kunnen variëren, afhankelijk van de voorkeuren van de overledene en zijn dierbaren, is het duidelijk dat sommige begrafenissen uitgebreider en duurder zijn dan andere. Wat een begrafenis ongeveer kost hangt af van de wensen van de nabestaanden en de overledene. Toch lopen de kosten al snel op naar enkele duizenden euro’s. Een gemiddelde begrafenis kost ongeveer tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een bedrag dat veel mensen niet zomaar op de plank hebben liggen. Om te voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan kan het afsluiten van een uitvaartverzekering een uitkomst zijn. De belangrijkste kosten worden hiermee gedekt door de verzekering.

Related Posts