What to drink | Auchentoshan Single Malt Scotch Whisky

Whisky hoor je toch puur te drinken? Hooguit met een druppel water, om de smaak te openen?

Het is een tikkeltje vloeken in de kerk, maar je hebt van die dagen dat je gewoon iets anders wilt. Dat je vrienden over de vloer krijgt die je wel eens wat anders wilt geven dan een biertje of een standaard glaasje sterk.

Daarom bieden wij je graag alternatieven om zo de avond net wat interessanter te maken. De drank die we in dit artikel uitlichten is de Auchentoshan Single Malt Scotch Whisky 12 year. Wat op zichzelf al een best bijzondere whisky is. Deze whisky wordt namelijk als één van de weinige Single Malt whisky’s op de wereld driedubbel gedestilleerd. Maar wij gaan hier niet verder in op de details van de drank zelf, maar leggen je uit hoe je met deze Single Malt een heerlijke cocktail kan bereiden.

Meestal als wij een cocktailrecept tegenkomen zit het vol met ingrediënten die te veel moeite kosten om bij elkaar te zoeken. Daarom hebben we geprobeerd om het hier allemaal basic te houden. Makkelijk én met het idee dat de je de ingrediënten bij de supermarkt kunt halen. Zie hieronder de nodige ingrediënten.

Hoe dan?

Zoals gezegd, vrij eenvoudig. Snij een citroen in tweeën, gebruik de éne helft om citroensap in het glas te persen en de ander helft snij je in partjes. De partjes doe je in het glas met citroensap, waarna je het ijs toevoegt. Schenk een maatje whisky in, een half maatje cognac -wij gebruiken daarvoor Courvoisier VSOP– en top het glas af met de Elderflower Tonic.

Wat je nu hebt is een heerlijke, maar toch mannelijke cocktail. Eenvoudig gemaakt en fijn genoeg om op te dienen aan je vrienden.

Fotografie: Ruben Visser ‘t Hooft
Locatie: Hajenius – Amsterdam
Modellen: Leander Ruivenkamp, Pieter Coesel en Christoffel Mesman

Related Posts