Auto van de week | De Rolls-Royce Phantom VII

Elke week lichten we een bijzondere auto uit die ergens in Nederland te vinden is. Om de serie goed af te trappen beginnen we met een wel hel speciale wagen: de Rolls Royce Phantom VII. Eén van de meest iconische auto’s die er bestaat en die je helaas veel te weinig ziet rijden. Volgens de eigenaar van de auto komt dat vooral omdat wij Nederlanders te nuchter zijn als het om dure spullen gaat. Een dikke bak wordt al snel als patserig en overdreven gezien. Een mening waar onze oosterburen in Duitsland bijvoorbeeld heel anders tegen aan kijken. Als je daar een dure auto rijdt, dan vinden mensen dat je dat gewoon hebt verdiend. Tijd om daar verandering in te brengen lijkt ons.

Eerste model na overname door BMW

De Phantom VII is het eerste model dat door Rolls Royce gelanceerd werd sinds de overname door BMW. Het idee was om maximaal 10.00o modellen van de Phantom VII te produceren en er elk jaar gemiddeld 1000 te verkopen. Eén van die 10.000 modellen hebben wij weten te bemachtigen voor deze serie. Het was een flinke speurtocht, maar uiteindelijk vonden we hem bij Meijers Autobedrijf in Utrecht in een 4-deurs versie in de kleur wit.

Specificaties

De nieuwprijs van de Phantom lag net iets boven de 520.000 euro, maar tegenwoordig kun je met goed speurwerk deze auto tweedehands wel voor een ton op de kop tikken. Nog steeds een flink hoog bedrag natuurlijk, maar dan ben je wel de eigenaar van een ontzettend dikke wagen. De Phantom heeft, zoals je verwacht, een hoog vermogen van 460PK wat er voor zorgt de de 2400 kilo wegende slee alsnog met 5,9 seconden op de 100km/ph uur zit en een topsnelheid behaald van 240km/ph.

Zelf rijden?

Het leuke aan deze Rolls Royce is dat je iedereen die daar zin in heeft, er een keer in zou kunnen rijden. De auto staat namelijk niet te koop, maar wel te huur. Of je nou een goede entree wilt maken op een feestje, gaat trouwen of het gewoon leuk vindt om in dikke wagen rond te rijden, bij Meijers Autobedrijf kunnen ze je daar goed bij helpen. Het kost uiteraard wat, maar dan heb je ook wat. De exacte prijzen per auto en per tijd dat je er in wilt rijden vind je op hun website en als je het niet kunt vinden kan je ze altijd een belletje geven. Bijzonder vriendelijke mensen zijn het, dus je gaat er ongetwijfeld uit komen.

https://www.instagram.com/p/Be-jehVhDSm/?taken-by=princeofjetset

Related Posts