Modellen top 10: wie heeft er in 2015 het best verdiend?

Er zijn zoveel modellen in de wereld, de een nog mooier dan de ander. Bij ons zie je er veel voorbij komen, maar dat zijn meestal niet de best betaalde. Ze vullen het internet en de bladen met hun verschijning, maar vullen hun zakken met euro’s. Maar wie heeft de best gevulde zakken? Omdat we ergens moesten beginnen, hebben we gekozen voor de top 10 – waar overigens verbazingwekkend veel Nederlandse modellen in voor komen. Goede genen, laten we maar zeggen.

10. Candice Swanepoel

4,6 miljoen euro 

In 2015 werd ze het gezicht van Max Factor én kreeg ze van Versace een contract voor haar eigen luchtje. Zo verdubbel je dus je inkomen binnen een jaar. Wij kenden haar al langer dan dit jaar hoor, we spotten Candice al op vakantie in St. Barth’s.

9. Alessandra Ambrosio

4,5 miljoen euro 

Ze heeft haar eigen kledinglijn, haar eigen lijn bij een bekend broekenmerk én ze is lange tijd Angel. Daarnaast is al bekend dat ze in het vervolg van Teenage Mutant Ninja Turtles gaat spelen. Geen idee wat haar rol gaat worden, zolang ze haar maar niet in zo’n vies pak hijsen.

8. Lara Stone

4,5 miljoen euro 

Ja, ze komt uit Nederland. Maar ze is op 12-jarige leeftijd ontdekt in Parijs. Tegenwoordig heeft ze contracten voor L’Oreal, Calvin Klein (je kent haar ook van die ene shoot samen met Justing Bieber) en een speciale lijn van H&M. Maar in het verleden heeft ze zo’n beetje voor elk modehuis wel gewerkt.

7. Joan Smalls

5,1 miljoen euro

Calvin Klein, L’Oreal, Marc Jacobs, Estee Lauder – in tegenstelling tot haar achternaam is niks klein aan deze contracten. Ze doet ook goed met haar geld, ze zet zich vol in tegen dierenmishandeling – dat siert er dan toch wel.

6. Miranda Kerr

5,1 miljoen euro

Ooit getrouwd met Orlando Bloom, kinderen gekregen en uiteindelijk weer gescheiden. Maar Miranda heeft altijd al haar eigen geld verdient. Weg bij Victoria’s Secret, nu bij Wonderbra. Veel meer contracten dit jaar afgesloten ook hoor overigens, alleen Svaroski legde al een mooie duit in het potje waardoor ze op nummer 6 staat.

5. Natalia Vodianova

6,5 miljoen euro

Het gezicht van Stella McCartney en Theory. Nog wat schnabbels bij Calvin Klein en wat luchtjes en hup, 6,5 miljoen euro alsof het niks is.

4. Doutzen Kroes

6,9 miljoen euro

Wij kennen haar ondertussen als de zus die haar zusje op weg heeft geholpen met een kook imperium, maar vergeet niet dat ze zelf ook nog steeds werkt. Ze begon ooit bij Victoria’s Secret, maar sinds haar vertrek pakt ze flink geld bij Tiffany & Co.Samsung, en Calvin Klein. Daarnaast is ze trots ambassadeur bij ‘dance4life’ – daar komt geen geld van binnen op haar eigen rekening, maar mede dankzij haar wel genoeg voor het goede doel.

3. Adriana Lima

8,3 miljoen euro

Adriana Lima schittert al sinds 2006 bij de Angels met haar modellen vriendinnen, maar ook Marc Jacobs, Maybelline en H&M storten maandelijks geld op haar rekening. Bekend bij iedereen én ook geliefd bij iedereen.

2. Cara Delevigne

8,4 miljoen euro

De gekke meid met haar opvallende wenkbrauwen was het afgelopen jaar veel in het nieuws. Cara Delevigne is gewild bij elke fotograaf én bij vele merken. DKNY, Burberry – en binnenkort ook in de Suicide Squad film. Bizar goede trailer, waardoor we mega veel van de film verwachten.

1. Gisele Bündchen

40,9 miljoen euro

Ja, Braziliaans – dat is het eerste rare feitje over Gisele Bundchen. Ergens zal ze wel Duitse roots hebben – maar daar willen we niet te diep in graven. Getrouwd met de American Football ster die zoveel in het nieuws was afgelopen jaar, Tom Brady. Ook qua goede doelen staat ze veruit op nummer 1 – de filantropist onder de modellen die we allemaal wel ‘s ochtends aan het ontbijt zouden willen zien.

Related Posts