Bewust ondergoed van bamboe

Ondergoed dat duurzaam geproduceerd wordt, van een materiaal dat oneindig verkrijgbaar is. Een utopie? Welnee: koop ondergoed van bamboe! Dit materiaal van de bamboestengel groeit eindeloos. Wordt zo’n stengel gekapt, dan groeit hij binnen no timeweer aan. En bamboe zorgt er ook nog eens voor dat je minder transpireert. En dat zijn nog niet eens álle voordelen van dit materiaal.

Met de seizoenen mee

Door de holle vezels is een materiaal als bamboe comfortabel warm tijdens koude dagen, maar ook heerlijk koel als het buiten warm is. Een ideaal materiaal dus, voor heel het jaar. Je wollen winterondergoed kun je vergeten. Dat je minder transpireert in bamboestoffen mannenboxers komt omdat het materiaal heel goed absorbeert. Voor een boxer wellicht van minder belang, maar voor een bijpassend T-shirt is het ideaal. Scheelt je toch wat lelijke vlekken.

Gevoelig voor kleding

Nu denk je wellicht dat we klaar zijn met het opsommen van de positieve eigenschappen van bamboe, maar niets is minder waar. Het is een materiaal dat hartstikke zacht aanvoelt en anti- allergisch is. Dat lijkt wellicht niet zo belangrijk, maar wist je dat ongeveer 3 procent van de Nederlanders weleens een huidreactie van kleding heeft? Niet heel betrouwbaar, dit getal, want veel mensen weten helemaal niet waar de klachten die ze hebben vandaan komen. Er zijn daarom wellicht veel meer mensen die last hebben van een kledingallergie.

Natuurlijke materialen

Om nog even door te gaan op huidreacties, natuurlijke materialen dragen is voor mensen met zulke reacties een goed advies. Bamboe is zo’n natuurlijk materiaal. Met bamboe mannenboxers heb je dus weinig last. Maar eigenlijk ook met katoenen boxers. Goed om je te realiseren dat voor katoen vele malen meer water nodig is, waardoor het wat milieuonvriendelijker is dan bamboe. Wil je dus bewust ondergoed dragen? Ga dan voor de bamboe mannenboxers!

Related Posts