De 3 mooiste vakanties met de auto binnen Europa

Al die tropische vakanties zijn natuurlijk geweldig, maar soms is het toch ook lekker om het allemaal wat dichter bij huis te zoeken. Lekker een paar weken met je vrienden of familie met de auto en een aanhanger erachter op avontuur door ons eigen Europa. Om die reden hebben wij een aantal toffe en overzichtelijke routes gevonden die leuk zijn om in een paar weken met de auto te rijden. Denk aan op avontuur gaan door de Noorse Fjorden een route door Frankrijk waarin je langs 52 vuurtorens langs de Bretongse kust rijdt of lekker door het zonovergoten noorden van Spanje tourt. Als je met een groep vrienden gaat is het misschien wel verstandig om een aanhanger achter de auto te hangen, zodat je niet te krap zit. Heb je geen trekhaak achter je auto? Check dan even trekhaken online kopen, die kunnen je daar vast aan helpen.

1. De Noorse Fjorden

Schitterende woeste berglandschappen, overweldigende fjorden en gezellige dropjes, dat is wat je tegen gaat komen als je met de auto op vakantie gaat door Noorwegen. Vanuit Nederland rij je naar Bergen, is een stukje rijden, maar dan heb je ook wel de grootste afstand gehad. Vanuit daar rij je naar Føre, waar je de meest prachtige fjorden kunt aanschouwen. Ook zul je vele gletsjers langs de kust kunnen zien, wat werkelijk adembenemend is. Als je daarna door rijdt naar Geiranger kun je daar aan de bekende Eagle Bend route beginnen. Deze route loopt langs de mooiste watervallen van het land. Ook zou je hier een cruise kunnen maken naar Hellesylt om vervolgens door te rijden richting Alesund. Daar aangekomen beklim je de Akslaberg  voor een schitterend uitzicht over de bergen en eilanden en dorpen in dat gebied. Vanuit daar kun je via een zogenaamd ‘Trollenpad’ door reizen naar Gålå. Als je daar bent, ga je vanzelf geloven in trollen door het betoverende landschap. Om de reis toch een beetje met cultuur af te sluiten eindig je in Oslo om nog even te genieten van de prachtige oude binnenstad van deze plek.

https://www.instagram.com/p/BpwE31gDKK6/

2. Vuurtorenroute, Frankrijk

Iets dichter bij huis dan de vorige route, vind je de Vuurtoren route door Frankrijk. Deze route gaat zoals je wel verwacht voornamelijk langs de kust. De Bretonse kust waar deze route langs loopt, heeft maar liefst 52 vuurtorens. Al deze vuurtorens samen vormen een prachtige route langs roodachtige rotsen en een intens blauwe zee. De route heeft de officiële naam ‘Route des Phares’, wat ‘Vuurtorenroute’ betekend. Vergeet vooral niet de vuurtoren L’Île de Vierge te bezoeken. Dit is namelijk de hoogste vuurtoren van Europa.

3. Noord-Spaanse kustroute, Spanje

Links het groen van het Baskische landschap en rechts het blauw van de oceaan. Zo een uitzicht tijdens het autorijden vind je alleen tijdens deze tapastour waar je in elk dorpje waar je stopt een hapje kunt eten. De Noord-Spaanse kustroute ligt bezaaid met prachtige strandenen heerlijke badplaatsen. Denk vooral aan plekken als Laredo, San Vicente de la Barquera, Cerrias, Portioa en Somocuevas.

Ga je liever met je vrienden een op motorvakantie? Dan vind je deze 3 motorroutes door Europa wellicht interessant om te bekijken.

Related Posts