De ene BBQ is de andere niet

Heb jij een BBQ in huis? Die kans is behoorlijk groot, want nu onze zomers steeds langer en zonniger worden, maken we er steeds vaker gebruik van. In de tuin, maar ook op het balkon weten we er prima mee om te gaan. Met de toenemende populariteit van de BBQ, zijn er ook steeds meer verschillende modellen te koop. Van heel basic, tot complete, geavanceerde buitenkeukens. Waar voor de een barbecueën iets is dat je zo nu en dan eens doet, en wat vooral makkelijk moet zijn, maken anderen er een sport van om met de beste apparatuur het ultieme stukje vlees te bereiden. In welke categorie val jij?

De ultieme BBQ voor liefhebbers

Waar je ‘makkelijk’ vlees prima op een simpele BBQ kunt bereiden, lijken we de laatste jaren meer en meer een voorkeur hebben gekregen voor wat meer uitdagende vleessoorten voor de BBQ. We vinden het bereiden ervan zo leuk, dat steeds meer mensen zich heuse BBQ-masters wanen, en er helemaal in op kunnen gaan.

Dat kan natuurlijk alleen maar goed gaan als je ook een beetje professionele BBQ tot je beschikking hebt. Een model waarop je de temperatuur kunt aflezen en reguleren is dan wel een eerste vereiste. Vlees als picanha is op de BBQ prima te bereiden, maar alleen als je het langzaam en op de juiste temperatuur kan garen. Ook voor short ribs geldt dat een langzame bereiding echt de beste is. Wil je met wat lastiger vlees aan de slag, dan kom je dus al snel op een meer geavanceerde BBQ uit. Die zijn tegenwoordig bijna niet aan te slepen, want het moge duidelijk zijn: Nederland is massaal aan het barbecueën geslagen!

Meer dan kooltjes en een rooster heb je niet nodig

Niet zo’n grillmaster? Geen probleem: je kunt het ook eenvoudig houden. Wil je vlees bereiden op een BBQ, dan heb je eigenlijk niet zoveel nodig. De meest simpele BBQ, een exemplaar dat simpelweg een kuip is waarin je kooltjes aan kunt steken, met een rooster erboven, is genoeg om vlees te bereiden. Heb je een dergelijke BBQ in huis? Kies dan wel voor een beetje makkelijk vlees dat niet veel moeite kost om goed te bereiden.

Een hamburger of worstje kun je op een dergelijke BBQ prima bereiden, maar ook vis, spiesjes, speklapjes of ander vlees dat in redelijk kleine stukken gesneden is bereid je op deze manier prima. Afhankelijk van de grootte van het model dat je hebt staan kun je er veel tegelijk op leggen en zo snel klaar zijn. Maar op een kleiner model lekker rustig de tijd nemen en lekker lang genieten van de zomerse avond en de gezelligheid kan natuurlijk ook. Een dergelijke BBQ hoeft je niet veel te kosten, en ook het vlees is goed betaalbaar. Kortom: niets dat je tegenhoudt om deze zomer lekker te genieten!

Related Posts