De ideale auto voor de wintersportvakantie

Voor veel mensen is de wintersport de vakantie van het jaar. Reikhalzend kijk je al het hele jaar uit naar een week in de sneeuw. Skikleding mee en de voorpret begint eigenlijk al in de auto. Want laten we eerlijk zijn, er gaat niets boven met de auto door de besneeuwde Alpen rijden,toch?

De auto winterklaar maken

Voordat je vertrekt is het belangrijk om de auto goed te onderhouden voor de winterse omstandigheden die hem te wachten staan. Zorg dat je van te voren de remmen, ruitenvloeistof en koelvloeistof laat controleren en bijvullen. Vraag meteen of de garage ook naar de winterbanden wilt kijken, zodat je zeker weet dat ze niet versleten zijn. Voordat je vertrekt voor de lange reis naar Oostenrijk, moet je zelf ook nog even de bandenspanning controleren. 

Extra bagage

Rijden door besneeuwd gebied creëert andere problemen dan je hier in Nederland gewend bent. Daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Investeer in een goede ijskrabber en pak een extra fles ruitenreiniger in. Het is ook handig om een uitgebreid noodpakket in de auto te leggen, deze bestaat uit een zaklamp, handschoenen, dekens en een gevarendriehoek. Als je met pech langs de weg komt te staan zonder verwarming, kun je jezelf zo nog een beetje warmhouden. Als je het fijn vindt, kun je ook een kleine oprolbare slaapzak meenemen. Deze kun je ergens in een hoekje wegstoppen, totdat je hem een keer nodig hebt. 

Tips op locatie

Gevaren, zoals insneeuwen liggen op de loer. Zet daarom altijd je auto op een strategisch punt neer wat je gemakkelijk kunt onthouden. Als je auto dan is ingesneeuwd, weet je tenminste zeker dat jij de juiste auto sneeuwvrij maakt.

Ben je op locatie aangekomen en staat je auto een week stil? Zorg er dan voor dat de ruitenwissers omhoog staan. Zo voorkom je dat ze kunnen vastvriezen aan de auto. Vergeet ook niet om je auto in de versnelling te zetten en niet op de handrem. De handrem kan vastvriezen en dat is geen leuke verrassing na een week heerlijke wintersport. 

De ideale auto

De ideale auto voor de wintersport moet aan verschillende zaken voldoen. Zo heeft de auto vanzelfsprekend winterbanden nodig. Maar kan een vierwielaandrijving ook erg fijn zijn voor de smalle, besneeuwde haarspeldbochten. Het is raadzaam om een auto te nemen die ruim is, omdat je op wintersport veel extra, dikke kleren meeneemt of soms je hele skiuitrusting. Een auto met een dakdrager en een dakkoffer is ook geen overbodige luxe op wintersport. Toch, wil je niet met een heel moderne, nieuwe auto op wintersport. De pekel, vocht en modder zijn een aanslag op de lak van je auto. Daarom kun je beter gaan voor een jonge tweedehandsauto. Deze zijn goedkoper om aan te schaffen. Wil je liever een gebruikte occassion leasen? Dat kan ook via bijvoorbeeld Private lease used

Related Posts