De eerste monokini uit 1964

Voor diegenen die niet bekend zijn met de term monokini een korte uitleg over het fenomeen. Er kan op verschillende manieren naar gekeken worden. Of je ziet het als een bikini die geen bikini is omdat het onderstel (broekje) is verbonden met het bovenstel (topje). Of je je ziet het als een behoorlijk bloot badpak.

Als je geluk hebt om er ééntje live te mogen bezichtigen dan is dat meestal op een paspop in de winkel. Zoals je begrijpt zijn ze vrij zuinig gezaaid, en helaas vooral in Nederland.

Wat veel mensen echter niet weten is dat het helemaal niet een hip product is van de laatste jaren. Sterker nog, je oma had er in rond kunnen lopen. De eerste beelden van de monokini stammen namelijk uit 1964. De monokini was ooit bedoeld als topless badpak, dat de vrouwelijke borsten in de open lucht liet. Bedacht door de avantgardistische designer Rudi Gernreich. En geposeerd door het Amerikaanse model Peggy Moffitt, in het Piscine Molitor te Parijs. En ja, die piscine ken je inderdaad uit de film ‘Life of Pie’.

Hier onder zie je de eerste vertoning van de monokini. Er liepen zoals je ziet toen al aardig wat fotografen warm voor deze nieuwigheid. Begrijpelijk.

Boys hard at work.
Boys busy working.
Eyes on the job...
Eyes on the job…
toplessswimming1
De jongens waren ook erg nieuwsgierig naar de stroomlijning van zo’n monokini. En ja dat was toch anders.
Oei, een graaier van links
Een graaier van links
Nog een keer voor de graai.
Nog een keer voor de graai.
Nog een keer proberen dan.
En nog ééns. Dit werd waarschijnlijk een veel voorkomend probleem met de monokini.
Alright, back off buddy
Alright, back off buddy.

last
Bron:Life Magazine

Related Posts