De vijf mooiste auto’s om in te toeren

Als je een beetje slim aan vermogensbeheer doet, heb je op latere leeftijd misschien wat meer geld te besteden dan anders mogelijk zou zijn. De een geeft dat geld vervolgens het liefst uit aan een dure vakantie. De ander koopt er wellicht een prachtige auto voor om heerlijk in rond te kunnen toeren. Maar welke auto is jou op het lijf geschreven? En wat is er allemaal voor moois te koop? In dit artikel zetten we een vijftal droomauto’s op een rijtje. Ze vallen misschien niet allemaal direct binnen je budget, maar ze zien er wel stuk voor stuk schitterend uit. Zeker als je tot de liefhebbers van dit soort merken behoort.

#1 De nieuwe Porsche 911 Targa 4S

Om maar meteen met vers van de pers te beginnen: de nieuwe Porsche 911 Targa 4S. Deze Heritage Edition 2021 is fonkelnieuw en ziet er werkelijk schitterend uit. Vooral de retro-accenten zorgen bij de liefhebbers van dit type auto voor slappe knietjes. Werkelijk een pareltje om ooit in te kunnen rondrijden.

#2 Bugatti Divo

Je moet er wel net even het geld voor hebben liggen (de Bugatti Divo kost zo’n 5 miljoen euro) maar dan heb je ook wat. Er zijn er in totaal maar 40 van gebouwd. De auto schijnt enorm wendbaar te zijn en vele kilo’s downforce te genereren. Ofwel, de wegligging is subliem.

#3 Mercedes-Benz Maybach Exelero

Als je nog iets meer geld te besteden hebt, dan is de Mercedes Maybach Exelero misschien ook wat voor je. Dit zeer bijzondere model dat gebouwd is op basis van een “Maybach” beschikt over een 690 pk (510kW) twin-turbo V12 motor. De maximumsnelheid bedraagt 350 km/h, maar de enorme coupé valt vooral op door het limousinecomfort aan de binnenzijde. Over comfortabel toeren gesproken.

#4 Jaguar E-type uit 1962

Dat vroeger vaak veel dingen beter waren, bewijst de Jaguar E-type uit het jaar 1962. Volgens velen met afstand de mooiste auto die ooit gebouwd is. Zie je jezelf er al in rijden door prachtige landschappen terwijl de zon langzaam onder gaat? Veel bekende mensen hebben er ooit in gereden, zoals Brigitte Bardot, Frank Sinatra, George Best en Steve McQueen. En jij dus ook binnenkort? Of ga je in 2020 voor de elektrische variant van deze klassieker (de E-type Zero) die te koop is voor een slordige vier ton?

#5 Porsche Cayenne 4.5 V8 Turbo

Dat dik niet altijd duur hoeft te zijn, bewijst een tweedehands Porsche Cayenne 4.5 V8 Turbo. Deze auto wordt gezien als een van de mooiste SUV’s die bovendien ook nog eens heerlijk rijdt. Een echte krachtpatser zowel op het ruige terrein als in de urban jungle. En de binnenkant toont direct ook de wat zachtere kant van deze auto. Echt een auto die van alle gemakken voorzien is. 

Beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Related Posts