De voordelen van een auto kopen in Duitsland. En waar let je op?

Het is algemeen bekend dat als je in Nederland een beetje een dikke bak wilt rijden, je daarvoor diep in de buidel moet tasten. In ons buurland Duitsland, is het al een stuk voordeliger om een dikke auto te kopen. De overheid heft daar gewoon net wat minder belastingen. Plus veel auto’s worden daar geproduceerd, waardoor ze ook iets goedkoper aangeboden kunnen worden. Tijd om eens bij de buren te gaan shoppen dus. Maar is dat wel echt voordeliger? Of weet onze overheid toch weer belastingen te gaan heffen op de import? Wij gaan het eens nader bekijken. 

BPM auto kopen Duitsland

Je had het vast niet verwacht, maar de overheid weet inderdaad weer een reden om belasting te heffen op de import. Bpm is de belasting van personenauto’s en motorrijwielen. De bpm verschilt per auto, dus om precies te weten hoeveel je moet betalen kun je via een Bpm calculator berekenen. Dit komt heel nauwkeurig aan. Want zelf twee auto’s uit precies hetzelfde jaar kunnen een verschillende Bpm hebben doordat ze bijvoorbeeld net een andere uitrusting hebben. Check dit dus altijd goed.

De voordelen van importeren uit Duitsland

Gemiddeld komt het financieel voordeel van een auto importen uit Duitsland op zo’n 20% ten opzichte van de prijs waar ze in Nederland voor te koop staan. Een mooie bijkomstigheid is dat de auto’s in Duitsland over het algemeen een stukje dikker uitgerust zijn dan de auto’s die in Nederland rijden. Dit is te danken aan het feit dat er in Duitsland een stukje harder gereden kan worden. Ook zijn de afstanden langer, waardoor de Duitsers vaker voor een uitgebreid interieur optie pakket gaan. Ook is er gewoon een breder aanbod aan auto’s in Duitsland, doordat er veel meer auto’s op de tweedehands markt verkocht worden. Al met al genoeg voordelen om bij de aanschaf van je volgende auto een kijkje te gaan nemen op de Duitste automarkt.

Related Posts