DENHAM presenteert House Guest Artist “ATELIER RESERVÉ”

DENHAM presenteert House Guest Artist “ATELIER RESERVÉ”

DENHAM the Jeanmaker is verheugd om de samenwerking aan te kondigen met het in Amsterdamse label Atelier Reservé als hun House Guest Artist voor Spring/Summer 2018. Op persoonlijke uitnodiging van Jason Denham zijn de oprichters van Atelier Reservé, visual artist Alljan Moehamad en designer Deyrinio Fraenk, gevraagd om deze limited edition collectie voor zowel mannen als vrouwen samen te ontwerpen. De collectie is nu verkrijgbaar in geselecteerde DENHAM-winkels wereldwijd en online via denhamthejeanmaker.com.

De DENHAM X Atelier Reservé collectie bestaat uit heren en damesjeans, een jas en een kimono, met daarop tijger- en skull borduursels, versiersels en gelaserde designs. Moehamad en Fraenk werken al jaren intensief met vintage kleding en materialen en reconstrueren deze naar nieuwe items die ze zo een heel nieuw leven geven.

“This collection combines DENHAM’s signature design DNA with Atelier Reservé’s incredible visual artworks and embroideries,” aldus Jason Denham, oprichter en Chief Creative Officer van DENHAM the Jeanmaker.

“The designs are truly a fusion of our two design identities, with an east-meets-west aesthetic.”
“This project is a perfect example of a collaboration, bringing creativity together,”
zegt Moehamad. “We’ve used authentic designs, special fabrics and damaged washes to create an unique collection.”

DENHAM introduceerde het ‘House Guest Artist’ programma voor het eerst in 2010 om aankomende creatieven een platform te bieden voor hun talent. Toevallig was Moehamad, ook bekend onder de naam ‘Skulljan’, de eerste House Guest Artist waar DENHAM mee samenwerkten. Hij creëerde toentertijd 10 speciale skull-schilderingen met de bekende schaar van DENHAM erin verwerkt. De ontwerpen kwamen terug als print op T-shirts, sjaals en in de binnen voering van jassen.

De lancering van de DENHAM X Atelier Reservé collectie is onderdeel van DENHAM’s 10-jarige bestaan in 2018. Het merk viert dit het hele jaar met speciale jubileum samenwerkingen, events en contests die elke maand gepresenteerd worden.

Related Posts