Deze 7 dingen wist je nog niet over Porsche. Of wel?

Het is een iconisch merk, bekend van vele iconische modellen. Classic modellen, mogen we wel zeggen. Maar wist je onderstaande feiten over het Duitse merk? In de categorie, ‘heel leuk om te weten maar alleen te gebruiken op saaie verjaardagsfeestjes’: 10 dingen die je nog niet wist over Porsche. 

1. De Nederlandse politie reed ooit écht in Porsches

Zoals je hierboven kunt zien, zag dat er best tof uit. Ze bestelden 10 special edition Porsche 356 in 1966, een model dat tegenwoordig mega schaars en daardoor zeldzaam is.

2. De Porsche 911 was eerst de Porsche 901

En weet je waarom? Een Frans merkje dat eigenlijk altijd nutteloze auto’s maakt, vond dat dat zij alleenrecht hadden op het gebruik van een 0 tussen twee nummers. Ja, dat was inderdaad Peugeot. Door dit tussenkomen van Peugeot, zijn er maar 82 Porsche 901’s gemaakt. Wederom, heel zeldzaam.

3. Porsche begon met het ontwerpen van tractors

Wanneer je geen John Deere wilt kopen, is dit toch wel een heel vet alternatief. Ze maakten eigenlijk geen heavy duty tractoren, maar alleen voor koffieboeren.

4. In 1986 was de Porsche 944 de eerste auto waar je niet extra hoefde te betalen voor een airbag

Dat was dus nog maar 20 jaar geleden he. In onderstaande auto. Je zou denken dat hij van Michael Knight was, maar die gaat natuurlijk geen airbags in zijn auto nemen.

5. De correcte uitspraak is Porsch-eh

Doe het dus nooit meer fout, okay?

6. De populairste kleuren zijn zwart, wit en rood

Maar wit is natuurlijk alleen beschikbaar voor écht toffe mensen. Wanneer je minder klasse hebt kun je hem ook in het geel krijgen. Porsche zegt zelf overigens dat je alle kleuren van de regenboog kunt bestellen, maar of het door de maatschappij (en je vrienden) wordt goedgekeurd blijft de vraag.

7. Porsche maakte het eerste titanium horloge

Of je het nou een mooi horloge vindt of niet, het is het eerste titanium horloge uit 1980. Het lijkt sterk op concurrenten en totaal niet op een 911 uit diezelfde periode, maar toch – zou je er nee tegen zeggen?

Related Posts