Dit weekend is het St. Patrick’s Day. Hier vijf redenen waarom je het absoluut moet vieren

Zaterdag kleurt Nederland klavertjesgroen. Ben jij nou nog niet overtuigd dat je dit weekend het Ierschap moet accepteren, dan zijn dit de vijf reden om St. Patrick’s Day te vieren.

1. Je kan ongegeneerd liters Guinness drinken deze dag
In theorie kan dit natuurlijk altijd en ieder dag, maar 17 maart staat specifiek in het teken van pullen Guinness. En dan het liefst zo veel mogelijk. Ehmmm… we bedoelen met mate. Het donkere goud uit Ierland vloeit deze dag rijkelijker dan de Ierse Shannon River en geen pub zal zonder zitten. Slàinte!

2. Je kan eindelijk al je favoriete kleding aantrekken.
Want natuurlijk is groen je lievelingskleur is. Het is de kleur van gras, van positiviteit, van het stoplicht als je door mag rijden. Van groen kun je enkel houden. Trek daarom al het groene uit de kast voor de verkleedpartij van St. Paddy’s Day. Maar waarom kleurt deze dag eigenlijk volledig groen? Een van de redenen hiervan is de bijnaam van Ierland: het smaragd(groene) eiland. Dus dos je lekker uit!

3. Het is dé reden voor een goede pub-crawl.
Niet alleen op vrijdag zet je een goede kroegentocht in met je vrienden, maar deze keer trek je die door op de zaterdag. Trommel al die vrienden op en volg het groene pad langs de pubs bij jou in de buurt. Gegarandeerd een goede avond. Met Guinness natuurlijk.

4. Als je danskwaliteiten niet verder gaan dan een beetje hupsen, zit je helemaal goed.
Stepdance is de dans van St. Patrick’s Day. Dus wanneer je enkel wat op en neer kan springen en wild met je benen zwaait heb je al een goed excuus. Ja, stepdance is normaal angstaanjagend synchroon, maar jij bent hier overduidelijk een solo in deze traditionele Ierse dans aan het uitvoeren.

5. Er zijn klavertjesvier in overvloed dus je geluk kan niet op.
Durf je die ene Tinderflirt niet mee uit te vragen of valt de loterij maar niet in jouw straat? Koop dat lot, want deze dag brengt je gegarandeerd geluk. Sowieso heb je een grote kans om een paar vrienden te winnen op 17 maart. St. Patrick’s Day is de meest vriendelijk feestdag ter wereld. Dus laat de liters Guinness klinken met al je (toekomstige) maten.

Related Posts