Kanye West zegt dat ‘hij ongetwijfeld de grootste artiest aller tijden is’

Voor sommigen is hij een baanbrekend rapper- en mode-icoon; voor anderen is hij een controversieel figuur die te dure T-shirts verkoopt. Wanneer hij zijn eigen carrière onder de loep neemt, lijkt Kanye West in het eerste kamp te vallen.

Als zodanig komt het niet als een verrassing dat hij beweert ‘ongetwijfeld de grootste menselijke kunstenaar aller tijden’ te zijn.

De 42-jarige maakte de gewaagde claim tijdens een interview met radio-DJ Zane Lowe. Hij zei: “Ik ben ongetwijfeld de grootste menselijke kunstenaar aller tijden. “Het is op dit moment niet eens een vraag. Het is gewoon een feit.”

Het negende album van de rapper, Jesus Is King, komt zondag uit, en hij brengt ook een ‘Sunday Service-album’ uit deze kerst genaamd Jesus Is Born. Zoals je misschien al geraden hebt uit deze aankomende releases, heeft Kanye zich recentelijk bekeerd tot het christendom.

Hij legde zijn nieuwe bijbelse raaklijn uit en zei: “Nu ik in dienst van Christus ben, is het mijn taak om het evangelie te verspreiden, om mensen te laten weten wat Jezus voor mij heeft gedaan.

Zijn toewijding aan Christus inspireerde hem ook om zijn team te vragen geen seks voor het huwelijk te hebben terwijl ze aan Jesus Is King werkten. Bovendien heeft zijn christendom hem geïnspireerd om het goed te maken met collega-muzikant Drake.

Hij zei: “Drake was het hier niet mee eens en hij weigerde zes maanden met me te praten.

‘Dat was zo pijnlijk. Je kunt niet in dienst van God zijn en boos zijn op je broer naast de deur. Ik ga naar Drake’s huis zonder beveiliging en laat gewoon mijn nummer achter.

“God is grappig. Drake woont vier straten verderop in de straat. Dus dat laat zien dat God gevoel voor humor heeft.”

Hij voegde eraan toe dat zijn bekering betekende dat hij ‘niet langer een slaaf’ was voordat hij de bom liet vallen dat hij ooit de president van de Verenigde Staten zal worden.

Dat is dus zijn nieuwe ambitie. Kanye For President.

Related Posts

Prins X Patta Collectie

‘Prins’ is de eerste lange Nederlandse speelfilm die geproduceerd is door VICE Benelux in samenwerking met 100 %…