Kritiek op Narcos uit onverwachte hoek.. Sebastián Marroquín, Escobar junior!

Niemand minder dan Escobars zoon, de nu 39-jarige Sebastián Marroquín, haalt ineens fel uit naar de makers. Ondanks de uitgebreide verklaring voor elke  aflevering dat sommige feiten zijn gedramatiseerd, viste Marroquín ‘beledigende’ fouten uit de serie en plaatste die op zijn Facebook­pagina. Wij zetten de meest opvallende even op een rijtje. 

  1. Mijn moeder kocht en gebruikte nooit een wapen. Allemaal leugens.
  2. Kolonel Carrillo werd niet vermoord door mijn vader. Hij viel veel politiemensen aan en bracht meer dan 500 man in een maand om het leven eind 1980, maar niet Carrillo.
  3. Er was geen comfort na de vlucht uit La Catedral. We woonden in krotten, niet in villa’s.
  4. Mijn vader heeft nooit de dochter van Gilberto Rodriguez aangevallen op haar huwelijk of op een ander moment in haar leven. Hij hield zich aan de afspraak om familieleden met rust te laten. Ondanks dat zij zich daar níet aan hielden. In 1988 plaatsen zij een bom in het huis waar wij woonden met mijn zusje en moeder.’
  5. Mijn vader dwong zijn kinderen nooit mee te doen aan illegale activiteiten. Hij benadrukte juist het belang van onderwijs, iets waarvoor hij in zijn jeugd nooit de kans voor kreeg.
  6. Hij is maar in één vuurgevecht geweest en dat was echt niet zoals in de serie.
  7. Pablo Escobar was alleen toen hij vermoord werd, met uitzondering van Angelito en Chopo was zijn crew dood.
  8. Escobar heeft zijn ouders nooit iets aangedaan of bedreigd.
  9. Pablo Escobar was geen fan van Atletico National, maar van Deportivo Independiente Medellin. Als ze zo’n Triviant vraag al fout doen, wat is er dan wel echt?

Alhoewel aan het begin wordt verteld dat feiten gedramatiseerd zijn, gaan sommige beschuldigen hier wel ver. Alsnog zitten wij klaar voor seizoen 3 én 4, want het is een mega vette serie. Punt.

via Algemeen Dagblad

Related Posts