Met deze tips kies je de scooterhelm die bij jou past

Vind jij scooter rijden ook zo heerlijk? Dan heb je vast en zeker al een mooi exemplaar in huis gehaald. Daarbij zijn echter ook de accessoires belangrijk. Een van de belangrijkste accessoires die je voor je scooter zult hebben, is een scooterhelm. Het is immers verplicht om een helm te dragen wanneer je op de scooter rijdt. Vanaf januari 2023 geldt de helmplicht voor alle snorfietsen. Dit is dus ook verplicht voor de snorfietsen die niet harder mogen dan 25 km/u.

Die helm moet er dus komen. Maar hoe kies je dan de juiste helm voor jou? Hieronder geven wij je wat handige tips mee.

1. Beslis welk type helm je wilt

De eerste handige tip die we je mee willen geven, is om een type te kiezen die bij jou past. Er zijn verschillende soorten helmen, zoals integraalhelmen. Kijk goed naar welke stijl je het meest aanspreekt en kies daarvoor. Op deze manier ben je verzekerd van een helm die bij je past.

2. Denk na over de pasvorm

Een andere tip die we je mee willen geven is om na te denken over de pasvorm van de helm. Een goede helm moet namelijk precies op het juiste formaat zijn afgestemd, anders loop je gevaar dat deze niet comfortabel genoeg zit. Kijk goed naar de maat van je hoofd en kies daarna een helm die hier op afgestemd is.

3. Controleer het gewicht van de helm

Verder is het ook aan te raden om het gewicht van de helm goed te controleren. Deze moet namelijk niet te zwaar zijn voor je hoofd, anders kan dit ongemak veroorzaken tijdens het rijden. Kies daarom voor een helm die licht genoeg is om te dragen. Verder dient het evenwichtspunt zo zodanig te zijn dat de helm je hoofd comfortabel omsluit.

4. Let op de ventilatie

Als laatste tip willen we je ook nog meegeven om te letten op de ventilatie van de helm. Je kunt beter voor een helm kiezen met goede luchtcirculatie, zodat jouw hoofd het niet snel warm zal krijgen tijdens het rijden. Kijk ook naar de beschermende eigenschappen van de helm; hoe beter deze is geïsoleerd, des te beter je gevoel van comfort kan worden verhoogd.

Als je deze tips volgt, ben je verzekerd van een scooterhelm waar je vele jaren plezier van zult hebben. Ook goed om te weten: een scooterhelm is ook geschikt als een brommerhelm. Switch je van een scooter naar een brommer of andersom, dan kun je in veel gevallen de helm gewoon houden.

Related Posts