Milieubewust een telefoon kopen, het kan!

De mobiele telefoon is tegenwoordig niet meer alleen een telefoon, maar bijna een verlengstuk van iemands hand. Het apparaat ligt er de hele dag in en helpt je om het leven comfortabeler te maken. Naast dat je in contact staat met de hele wereld, heeft het apparaatje een antwoord op bijna alle vragen die je hebt. Ondanks dat de telefoon tegenwoordig zoveel voordelen heeft, is er ook een keerzijde aan dit apparaat. Zo zijn er verschrikkelijk veel grondstoffen nodig om de telefoon te fabriceren. Wat in principe geen probleem zou moeten zijn, als de grondstoffen niet zo schadelijk zouden zijn voor de mensen die de telefoons in elkaar moeten zetten. We gaan in dit artikel niet verder in op de details, maar kijken alleen even naar een oplossing om op een meer duurzame manier aan een telefoon te komen. 

De Fairphone

Een oplossing voor het probleem zou kunnen zijn om een Fairphone aan te schaffen. Deze fabrikant maakt het zichtbaar hoe de telefoon wordt gefabriceerd en probeert zo min mogelijk impact te maken op mens en milieu tijdens het fabriceren. Het gave aan deze telefoon is dat elke keer als er een item van de telefoon kapot is, je die heel gemakkelijk kunt bestellen en vervangen. Dus in plaats van een nieuwe telefoon te kopen als iets het niet meer doet, bestel je gewoon een onderdeel en zet je die er zelf in. Ook als je alleen een upgrade wilt naar bijvoorbeeld ene betere camera zou dat een optie kunnen zijn. Normaal moet je dan een compleet andere telefoon kopen dat is nu niet meer nodig.

Koop een refurbished phone

Als je graag duurzamer wilt zijn, maar niet wilt afwijken van je geliefde iPhone, wat heel begrijpelijk is, dan is daar ook een oplossing voor. Een refurbished iPhone is een tweedehands iPhone, maar dan helemaal vernieuwd. De hele telefoon ziet er splinternieuw uit, ondanks dat deze al gebruikt is door iemand anders. De telefoon wordt door experts gecontroleerd op de belangrijkste punten en de onderdelen die vervangen moeten worden worden vervangen. Zo weet je zeker dat je weer jaren met de telefoon kunt doen, zonder dat je een nieuwe telefoon hoeft te kopen. Hier koop je bijvoorbeeld een refurbished iphone 7 Plus via Telefoon Discounter, zonder dat je impact maakt op het milieu.

Related Posts