Event | Opening Volkshotel X Unseen

Gisteren (vrijdag) gingen wij even langs bij het Volkshotel voor de opening van de foto expositie georganiseerd door Image District, in het kader van de Unseen Photo Fair die zich dit weekend door de hele stad afspeelt. Als onderdeel van het Unseen Downtown project geeft het Volkshotel ruimte aan opkomend fotografietalent en verschillende Amsterdamse collectieven. We waren hier niet alleen voor de gratis bubbels, maar toch vooral omdat er heel veel vet werk geproduceerd wordt in de locale scene.

De boys van ED Amsterdam laten met 2 diaprojectoren nieuw werk zien, en je kan er een selectie foto’s checken van onder andere Gallery Vriend van Bavink en Sisters not Twins. Het café gedeelte biedt plaats aan de modefotografie van Lizet Sleutelberg en in één van de gele cabines hangt een serie van Joshua Hoogeboom. Hij heeft deze plek weten te bemachtigen door het winnen van een online competitie uitgeschreven door het Volkshotel. Met zijn verstilde en geabstraheerde foto’s van hoekjes en balkons is hij dus nu al een publiekslievelingetje.

In de kelder van DOKA kan je terecht voor een letterlijke ontdekkingstocht naar het werk van Zuid-Afrikaanse fotograaf Lindokuhle Sobekwa. Bij de ingang krijg je een zaklampje aangereikt en mag je in het stikdonker op zoek naar de foto’s van Afrikaanse drugsverslaafden die verspreid door de ruimte hangen. Dit alles terwijl er een interview met de fotograaf duister over de speakers klinkt, lekker spooky. Het voelt op die manier echt alsof je in zo’n drugshol als op de foto bent en dat voegt een mooie extra dimensie toe aan de serie, het rauwe interieur van DOKA draag hier ook zeker zijn steentje aan bij.

Verder was er een live-performance te bewonderen van Anne Barlinckhoff, die ter plekke over haar fotowerken heen schilderde en zo een cross-over creëerde tussen de twee disciplines. (Ons was trouwens ingefluisterd dat ze dit normaliter naakt doet, maar vandaag had ze gewoon de kleren aan. Je begrijpt onze teleurstelling.)

Alles hangt nog het hele weekend en meerdere fotografen zullen aanwezig zijn om een praatje mee te maken of om je van verdere toelichting te verschaffen mocht je dat nodig hebben. Ohja, op zondag is trouwens tussen 14 en 16u de eerste screening van de minidocumentaire over het dagelijks leven van ED fotograaf Maarten van der Kamp. Wil je die als eerste zien dan is dit je kans. Na afloop zal Maarten nog een kleine Q&A doen dus dat belooft interessant te worden.

Waar:

Het Volkshotel,Wibautstraat 150, Amsterdam

Zaterdag en Zondag geopend van 12 tot 18u

Related Posts