Review: De XIAOMI 12 in combinatie met de Buds 3T PRO en Redmi Watch 2 Lite

Zoals je misschien gemerkt hebt, hebben wij de afgelopen tijd aardig wat aandacht besteedt aan het techbedrijf Xiaomi. Maar voor de mensen die het merk toch nog niet (zo goed) kennen, hier een kleine introductie. Xiaomi is een Chinese fabrikant van smartphones, tablets en bijbehorende gadgets zoals smart watches, oordopjes etc. En dat doen ze heel goed. Zo zijn ze onlangs uitgegroeid tot de grootste smartphone fabrikant van de wereld. Ja dat lees je goed, groter dan giganten als Samsung en Apple. En dan te bedenken dat ze pas in 2010 zijn opgericht… 

Wij konden daarom ook niet langer om ze heen en vonden het tijd om eens wat items van Xiaomi onder de loep te nemen. In dit artikel lees je meer over onze bevinden van de Xiaomi 12, het smart phone parade paardje uit hun assortiment.

En omdat we de beroerdste niet zijn reviewen we ook meteen de Xiaomi Buds 3T Pro en de Redmi Watch 2 Lite. Dit zijn toffe gadgets die je in onze ogen eigenlijk standaard bij je telefoon wilt hebben. Maar we beginnen met de Xiaomi 12.

Een kleiner maar luxe ontwerp

Wat meteen opvalt is dat de Xiaomi 12 qua afmetingen kleiner is dan zijn voorganger de Xiaomi 11. De trend van alleen maar groter wordende telefoon is misschien wel tot een einde aan het komen en aan het uitbalanceren. De Xiaomi 12 ligt met zijn 6.28 inch behoorlijk prettig in de hand. Je kan eindelijk weer eens normaal met één hand de hele telefoon bedienen, dat is ook wel eens lekker. De achterkant van de telefoon heeft een matglazen afwerking, wat aangenaam aanvoelt en een luxe uitstraling heeft. De knoppen aan de zijkant steken lichtjes uit, waardoor ze goed in te drukken zijn. Het enige wat echt opvallend uitsteekt is het camera-eiland aan de achterzijde van de telefoon. Maar naar onze mening, ziet dat er eigenlijk ook wel heel dik uit. Zo van: het is een goede camera en dat mag gezien worden ook.

Maak foto’s als een pro

Laten we dat camera-eiland maar meteen van dichtbij gaan bekijken. De Xiaomi 12 is uitgerust met maar liefst drie lenzen. Een 50 megapixel f/1.9 als hoofdcamera met daarbij een 13 megapixel f/2.4 ultragroothoek en een 5 megapixel f/2.4 telemacro lens. De lenzen worden bijgestaan door een dual-LED flitser.

De hoofd-camera is in staat om tot 4K HDR10+ video-opname en 8K standaard video-opnames met 24 of 30 frames per seconde te maken. Inzoomen tijdens het filmen is met deze camera echt top, het gaat zo soepel dat het bijna eng is. Dus als je veel video content maakt voor bijvoorbeeld je social kanalen, dan ga je hier heel blij van worden.

De foto’s en video van zowel de hoofd-lens als de groothoek-lens zijn bijzonder scherp. Daarnaast zijn er voor de professionele fotografen ook aardig wat fijne opties beschikbaar. Zo kun je door naar de Pro Modus te gaan, zelf de sluitertijd, diafragma, ISO en de witbalans instellen. (Dit kan trouwens ook voor video.)

Het beeldscherm

Het 6.28 inch AMOLED-scherm is in één woord top. En tevens één van de aspecten waaraan je meteen ziet dat de Xiaomi 12 in het luxe segment thuis hoort. Het is heerlijk scherp en dankzij de 120Hz verversingssnelheid ervaar je een zeer soepele scroll ervaring. Het scherm heeft een resolutie van 2400 x 1080 pixels, waardoor een scherpe beeldweergave gegarandeerd is.

Geluid – Sound by Harman / Kardon

De Xiaomi 12 is heeft mooie geluid, mede dankzij de speakers van Harman Kardon. Dit geeft een heerlijke ervaring tijdnes video kijken of lekker gamen. Houd wel er verder wel rekening mee dat de audio jack verdwenen is, zoals bij veel smacht phones tegenwoordig. 

Opladen ging nog nooit zo snel

De Xiaomi 12 heeft een behoorlijk stevige batterij, wat ook wel nodig is, gezien het aantal functies die de telefoon heeft. De smart phone gaat met normaal gebruik gemakkelijk een dag mee. En mocht dat niet genoeg zijn, dan laad je hem in 45 verbluffende minuten weer heelmaal vol. De intensieve gebruiker zal misschien wel even moeten bijladen gedurende de dag. Maar dat is dus lekker rap gedaan.

Voor de minimalisten onder ons die niet van snoeren houden; de telefoon kan ook draadloos opgeladen worden, en zelfs dan is het mogelijk de telefoon binnen een uurtje weer volgetankt te hebben.

Redmi Watch 2 Lite 

Wij waren eigenlijk meteen benieuwd hoe de meest gebruikte accessoires van een smartphone het zouden doen in samenwerking met de Xiaomi 12. En dan testen we het natuurlijk wel met een native smart watch, de Xiaomi Redmi 2. Wat gelijk opvalt is hoe betaalbaar het horloge is. Voor circa 70,- euro ben je al de troste eigenaar.

De watch ziet er qua design strak uit en doet qua looks zeker niet onder voor bijvoorbeeld een Apple Watch. De watch wordt voornamelijk bediend via het touchscreen maar heeft ook een fysieke knop aan de zijkant.

Op het startscherm kun je horizontaal door verschillende menus scrollen, zoals hartslag, het zuurstof gehalte in je bloed, de weervoorspellingen of het aantal stappen dat je die dag heb gelopen en nog een aantal opties.

De drukknop aan de zijkant wordt enkel gebruik om het hoofdmenu op te roepen. Dit hoofdmenu presenteert zich in allerlei kleine pictogrammen waaruit je kunt kiezen. Dit biedt allerlei mogelijkheden zoals een kompas, stress tracking, een zaklamp of je telefoon terugvinden.

Telefoonmeldingen 

De watch geeft een aantal meldingen van je telefoon weer. Push-notificaties voor e-mails, oproepen, WhatsApp berichten kunnen worden ontvangen. De smartwatch trilt kort wanneer er een melding binnenkomt. Mails en berichten kunnen in een korte preview worden gelezen, maar kunnen niet worden beantwoord. Bellen via de smart Swatch is niet mogelijk maar een gesprek wegdrukken behoort wel tot de opties.

Fitness

In onze ogen is dit de belangrijkste en leukste reden om deze smart watch te dragen. Met het dragen van de watch wordt sporten opeens heel inzichtelijk. Je kunt van tevoren instellen wat je fitness goals zijn, en zo via de watch je progressie door de dag heen bijhouden. Denk aan het aantal stappen dat je op een dag zet, het aantal actieve calorieën dat je verbrand, maar ook of je niet te lang in een zelfde positie zit. Dit maakt het erg overzichtelijk hoeveel je daadwerkelijk beweegt op een dag, en helpt je om je doelen te behalen.

breed inzetbaar

Je krijgt met de Redmi Watch 2 veel waar voor je geld. Praktisch gezien worden alle basis functies gedekt en geeft de watch nauwkeurig genoeg informatie door voor elke basic sporter. Ben je echt heel ambitieus met je hartslag bijhouden en je slaap cyclus monitoren, dan zijn daar ongetwijfeld betere watches voor te krijgen. Maar wil je een algemene watch, die echt breed inzetbaar is dan is dit absoluut een goede keus. 

Xiaomi Buds 3T Pro

De Xiaomi Buds 3T Pro zijn er qua design strak uit. Door de korte steeltjes aan de onderkant en de ovale opbergcase lijken ze erg op de Apple AirPods Pro. De Buds zijn verkrijgbaar in twee verschillende kleuren; Carbon Black en Gloss White. Wij gingen voor Gloss White, en dat zorg natuurlijk extra voor de vergelijking met de Airpods. Aan de zijkant van beide oortjes zit een knopje waarmee de functies van de oortjes bediend kunnen worden. Deze knopjes voel je niet heel gemakkelijk dus het was soms wel even zoeken.

De buds hebben qua functies heel wat in huis. Je kunt gemakkelijk togglen tussen de drie belangrijkste functie door de knopjes aan de zijkant van de buds in te drukken. De opties die je hebt zijn, transparency, Active Noise Cancelling of neutraal. Binnen de Active Noise Cancelling kun je dan weer een level dieper gaan en kiezen voor nog meer controle.

De Active Noise Cancelling is een fijne optie. En behoorlijk geavanceerd. Wij merkten dat de noise cancelling bijvoorbeeld automatisch aan ging wanneer het nodig was. Dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk omgevingsgeluid door je oortjes komt. Zodra er teveel omgevingsgeluid is, bijvoorbeeld in een drukke sportschool, dan blijkt de Active Noise Canceling toch niet onvoldoende. Maar buiten de extreme situaties, werkt het wel lekker.

De batterij gaat 6 uur mee en dat kan verlengd worden naar 24 uur door de opbergcase, die ook gelijk een lader is.

Al wil je echt alle functies van de oortjes kunnen gebruiken, dan moet je ook een Xiaomi telefoon hebben. Als je de oortjes connect aan andere devices zoals een iPhone, dan zijn niet alle functies beschikbaar. Maar goed, welke andere telefoon dan de Xiaomi 12 zou je nu nog willen. 😉

Related Posts