Rhonda Rousey. Ken je die niet?

Dan heb je vast Fast and Furious deel 7 nog niet gezien. Ja, die laatste waarin Paul Walker speelt en die op het laatst zo’n emotioneel deel van je mannelijkheid aanraakt. Rhonda Rousey speelt in die film de vrouwelijke hoofd-bodyguard van de prins. Tussen die vrouwen in de kaki pakjes, rode hoedjes was zij degene met die enorme spierballen.

Dat die spierballen niet alleen voor de film gekweekt zijn weten de kenners al tijden, Rhonda is namelijk sinds zij begon in de UFC in 2011 ongeslagen. Vrouwen in de UFC? Ja, Rhonda is de reden dat er een volledige generatie vrouwen zichzelf in de gym opsluit en duizend grappling oefeningen op een avond uitprobeert; Rousey is de eerste en enige vrouwelijke UFC kampioen tot op heden. Rhonda haar roots liggen in het judo, dat ze ook niet onverdienstelijk deed, getuige haar bronzen medaille op de Olympische Spelen van Beijing.

Ze heeft gevochten voor respect voor de vrouwen afdeling van de UFC en die heeft ze gekregen ook. Zelf zegt ze over de vrouwen afdeling;

Het is niet slim om een man op televisie tegen een vrouw te laten vechten. Ik zeg niet dat ik het niet zal winnen, maar in het slechtste geval wordt een vrouw op televisie in elkaar geslagen. Dat zorgt toch voor een slecht imago.

En door deze wijze woorden verdient zij het dat jullie haar kennen. Vinden wij. Maar natuurlijk wel in bikini. Of minder.

Related Posts