Vers van de Markt(plaats) | de tofste café racers te koop

Vers van de markt komen de mooiste spullen, aldus de oma’s in Nederland. Of dat nog steeds zo is of we Marqt zo moeten spellen laten we aan jullie over, maar wij willen jullie wel laten zien wat voor moois er aangeboden wordt. En dan hebben we het niet over doe-het-zelf projectjes, oude IKEA meubels of huisdieren. Dan hebben we het over dingen die we zelf zouden kopen, als we een iets minder beperkt budget zouden hebben. Doe er je voordeel mee!

Yamaha xs 650 van Roy

Vraagprijs €4.250

Deze one of a kind custom van Roy, gebouwd door One of Motorcycles is van top tot teen uit elkaar geweest. Bij het in weer in elkaar zetten is niet op de kleintjes bespaard, maar alles op alles gezet om er een toffe motor van te maken. Zo is het zitje niet van polyester, maar vervaardigd uit aluminium, net als de custom battery box. Het motorblok heeft nieuwe cilinders, zuigers en tuimelaars gekregen en zijn er veel onderdelen vervangen. Hij is klaar (en legaal) voor de weg, starten en rijden. Sowieso is zwart de mooiste kleur voor een café racer, dus wat dat betreft kun je ook nog eens stijlvol de straat op.

Suzuki GSX750ES van Diks Paints Products

Vraagprijs €2.750

Uit 1983 komt de basis voor deze Suzuki GXS750ES café racer van Diks Paint Products. Toen het project begon stonden er 43k aan kilometers op, toen hij af was is hij nog voor 2500 kilometer ingereden – hij loopt dus goed. Om aan te tonen dat er veel verandert is, staan er bij de advertentie foto’s van het proces, erg tof om te zien. Overigens heeft het niet heel veel zin om af te dingen op de vraagprijs (die al erg laag is), want volgens de adverteerder is hij het meer dan waard. Wat wij vinden? Mooi model, perfecte basis. De kleuren en de race accenten zijn tof, doen echt denken aan de café racer tijden.

Yamaha XS 1100 van Julien

Vraagprijs €2.000

Hier hebben we duidelijk te maken met een liefhebber, want duidelijk wordt bij zijn advertentie;

De motor hoeft niet weg, maar mag weg.

En liefhebbers verdienen meer aandacht dan alleen van Marktplaats. De motor mag weg omdat het tijd wordt voor iets anders, waarschijnlijk een ander project. Mei 2015 heeft hij voor het laatst een grote beurt gehad, voor- en achterband is vervangen, blok loopt super – dit blok is sowieso onverwoestbaar. Voor de cleane look is de snelheidsmeter weggelaten, maar wel een iPhone-houder gemonteerd zodat je met je mobiel je snelheid bij kunt houden. Of lekker selfies maken met je snelheid erbij op Snapchat. Julien heeft smaak, gezien de kleurstelling. Het subtiele frisse geel geeft de motor een klassieke, doch cleane look. Erg tof!

Honda CB350F van Boy

Vraagprijs €1.800

Helaas maar 1 foto, maar toch kunnen we een tof beeld krijgen van deze klassieker. Het strakke blauw, wederom met race accenten, de spaakvelgen – het geeft precies het gevoel dat je wilt bij dit soort motoren. Net nieuwe banden, blok gereviseerd, elektrische ontsteking. Al met al een prima aankoop om te beginnen met je verzameling van café racers. Boy rijdt er zelf te weinig op, vandaar de verkoop.

Related Posts