Vers van de Markt(plaats) | Volkswagen Oldtimers < 1500 euro

Vers van de markt komen de mooiste spullen, aldus de oma’s in Nederland. Of dat nog steeds zo is of we Marqt zo moeten spellen laten we aan jullie over, maar wij willen jullie wel laten zien wat voor moois er aangeboden wordt. En dan hebben we het niet over doe-het-zelf projectjes, oude IKEA meubels of huisdieren. Dan hebben we het over dingen die we zelf zouden kopen, als we een iets minder beperkt budget zouden hebben. Doe er je voordeel mee!

Om het helemaal eerlijk te houden, moeten we gelijk toegeven dat één van de genoemde koopjes, wel een koopje is maar niet onder de 1500 euro. Maar het is gewoon zo’n gaaf project dat je het wel even moet overwegen. Volkswagens zijn namelijk altijd een goede investering, helemaal als het binnenkort failliet gaat.

Volkswagen Golf 1.8 Cabriolet K6 van Audeco

Vraagprijs €1.499

Een 1.8 motor die 95 paardenkrachten levert. Leg hem in dit kleine beestje en ze wilt wel hoor. De 101.133 kilometer op de teller bewijst dat ze altijd wel heeft gewild, trouwens. Sideskirts, open dakje, sportuitlaat – helemaal GTI. Tegenwoordig heb je geen trainingspak meer nodig voor de Volkswagen GTI hoor, er is veel verandert sinds 1985. De APK ging overigens tot 1998, dat is wel een minpuntje. Maar ook dat valt vast wel te regelen met Audeco.

Volkswagen Kever 1303 van Van der Vreede 

Vraagprijs €1.150

Volkswagen 1303, de geur van de benzine die je al in de auto ruikt. 41.900 kilomter op de teller, tikkeltje weinig, maar met recht een klassieker. De auto is van de eerste eigenaar en de kinderen krijg je er niet gratis bij, hopelijk. Het dakrekje is ideaal voor je surfboard en je koffer, de uitlaat zorgt dat mensen je aan horen komen. Van der Vreede biedt iedereen die komt kijken een kopje koffie aan, ook als je buiten kantoor tijden komt. Het is in ieder geval het kijken waard? Je krijgt er zelfs een reserve motor bij, want de kleppen moeten wat liefde krijgen.

Volkswagen Kever 1303 LS van Sirenco

Vraagprijs €1.500

Nog zo’n pareltje dat even opgepoetst moet worden. Wat speciaal is aan deze, de LS staat voor het luxere model en de cabrio is handgemaakt – waardoor je geen goedkopere cabrio gaat vinden. 83.156 kilometer op de teller, wat netjes is. Een bekend probleem bij auto’s van deze leeftijd is een zwakke bodem – bij deze dus ook. Niks wat een vriend met een lasapparaat niet kan oplossen. Deze Volkswagen Kever die strak in de lak zit, mag je van Sirenco overigens ook je huidige auto op inruilen.

Volkswagen T1 1965 van Classico

Vraagprijs €18.500

Dit is een ruwe diamant. Aan de aanschafprijs zie je al dat dit een gewild exemplaar is, in de originele lak. Daarnaast is hij roestvrij gemaakt, dus hard. Hard genoeg om te beginnen met opbouwen! Daarnaast zijn de  laswerkzaamheden door een professional uitgevoerd, aldus verkoper Classico. Wanneer je deze T1 weer rijdend hebt, heb je je investering er overigens zo uit. Het kost een beetje centen, maar dan heb je ook wat, zeggen ze dan altijd.

Related Posts