Vijf duurste droomauto’s van 2015

Weet je nog dat er vroeger tegen je werd gezegd dat je dromen mocht hebben, maar ze wel reëel moest houden? Dat dromen goed was, maar dat je misschien wel in oog moest houden dat je waarschijnlijk genoegen moet nemen met een Volkswagen, Saab of iets anders degelijks? Laat dan maar. Wij houden van dromen. Groot dromen. Dromen over meer paardenkrachten dan op alle maneges in Nederland aanwezig zijn. Inderdaad, wij maakten een lijstje van de 5 duurste supercars – zodat jullie ook mee kunnen dromen.

5. Koenigsegg One; €1,119,000

[hr style=”striped”]

KoenigseggOne[hr style=”striped”]

Op nummer 5 staat bij ons de Koenigsegg One. Om het merk exclusief te houden, worden er maar een gelimiteerd aantal per keer gemaakt. Dus mocht je al dromen van een Koenigsegg, die droom wordt net nog een stukje onbereikbaarder. Dit is overigens niet alleen een van de meest gelimiteerde, maar ook meteen een van de snelste in ons lijstje. Met 450 kilometer per uur, moet je geld én lef hebben voor deze supercar.

4. Ferrari F60 America; €2,193,617

[hr style=”striped”]

2015-Ferrari-F60-America-HD-Image-Wallpaper[hr style=”striped”]

Met een top van 320 kilometer per uur is het geen langzame auto, totaal niet. Deze beauty is speciaal gemaakt voor Ferrari’s 60e verjaardag dit jaar en is alleen bestemd voor een handvol mensen. Mensen die hoog in het bedrijf zitten of mensen die al een aantal ‘paarden’ in de garage hebben staan. Uiteindelijk zijn wij niet een van die 10 mensen, maar toch kunnen wij hiervan genieten.

3. Mansory Vivre: Bugatti Veyron €2,807,830

[hr style=”striped”]

Mansory-Vivre-Bugatti-Veyron[hr style=”striped”]

Met 1200 paardenkrachten in dit ding, kun je je haast niet voorstellen wat je allemaal met deze auto kan. Ondanks het feit dat zij een stukje logger en langzamer is dan haar concurrenten in deze lijst, vragen ze er wel een whopping bedrag voor. Ze is ook een stukje trager dan haar voorganger, maar daar geven we niet om. Ze is nieuwer en vetter en duurder. Dream big! Met haar kracht en geweldige geluid, de merknaam die Bugatti heeft verworven door de jaren heen – klasse.

2. Lykan Hypersport €2,983,319

[hr style=”striped”]

i754169[hr style=”striped”]

Ah, ja. Deze kennen we allemaal uit Fast & Furious 7. Ze kan dus zeg maar van het ene gebouw naar het andere springen. En dan naar nog een gebouw. Vin Diesel kan haar met zijn blote handen op tillen. Wat daar waar van is? Met 1380 kilo is het vrijwel niet voor te stellen dat Vin dat kan. Als we het hebben over Dwayne The Rock Johnson, zou het nog wel moeten kunnen – beast. Kast. Alhoewel hij niet veel duurder is dan de Bugatti, verdient hij de tweede plek. Meer handwerk, meer ambacht en deze zul je waarschijnlijk nooit in Nederland op de weg zien. Met 750 paardenkrachten onder de motorkap en een nihil gewicht, kun je je niet voorstellen wat de topsnelheid van deze schoonheid is. Mocht je hem ooit in het echt mogen aanschouwen, stuur de foto’s. Graag.

1. Lamborghini Veneno Roadster €3,100,000

[hr style=”striped”]

Lamborghini-Veneno-Roadster[hr style=”striped”]

Ja, ja. Lamborghini. Over het paard getild merk, Tumblr famous en alle rappers hebben hem. Natuurlijk, maar zullen zij deze hebben? Beginnend bij 3,1 miljoen euro – zit er dan wel een radio in? – moeten ze nog maar kijken of ze deze aan rappers kunnen slijten. Wij raden toch een andere doelgroep aan, bloggers ofzo. Jongens met een eigen online magazine. Okay, eerlijk. In Nederland kun je nergens 320 kilometer per uur rijden, maar in Amsterdam zouden we ook alleen maar heel langzaam rijden. Ja, we zouden die irritante jongens worden van The State of Mind met hun Lamborghini Veneno Roadster. Problemen mee?

Related Posts