Watch Series | Vondel horloges van Amsterdamse bodem

Vondel is een Amsterdams horlogemerk dat minimalistische horloges ontwerpt geïnspireerd door Amsterdam. Onze interesse was al snel gewekt door dit jonge merk en daarom planden we even een meeting in met de oprichter Ruben van Kuetsem om eens het fijne te weten te komen over deze watches en een paar plaatjes te schieten.

Vanwaar de naam Vondel?

“Het merk is geïnspireerd op Amsterdam en heeft de focus op Amsterdam. Vondel was een klassieke Amsterdamse dichter. Onze horloges hebben ook een klassieke uitstraling, deze naam past dus perfect bij ons merk. Daarnaast is Vondel een bekende naam die meteen een associatie met Amsterdam oproept.”

Vondel Watches

Wat is jouw connectie met Amsterdam?

“Naast dat ik hier nu vier jaar woon, spreekt de architectuur en de Amsterdamse sfeer mij heel erg aan. Net als het Amsterdamse zelfbewustzijn en daarmee bedoel ik de zelfbewuste leefstijl van de Amsterdammers. Mensen in Amsterdam supporten hun locals en houden er van alles zo klein mogelijk te houden: zo veel mogelijk particulier en zo min mogelijk corporate bedrijven. Dat maakt mij verliefd op Amsterdam.”

Waardoor ben je geïnspireerd om horloges te gaan maken?
“Mijn hele leven ben ik al gek op horloges. Maar waar ik tegen aan liep is dat er in deze prijsklasse weinig mooie horloges te krijgen zijn. Voor een mooi horloge moet al snel veel geld betaald worden. Dus dacht ik, dan maak het zelf wel.”
Waar komen we jou tegen in Amsterdam?
“Ik ben vaak te vinden in de Jordaan en De 9 Straatjes. Dan loop ik een beetje rond om de architectuur en de sfeer te proeven en uiteraard een beetje te shoppen. In de zomer ga ik graag voor een biertje of wijntje naar de waterkant.”
 
De Vondel horloges zijn binnenkort in een geselecteerd aan winkels verkrijgbaar. Nu zijn ze te tijdelijk te koop op de Local Goods Market in de Hallen en van 28 maart t/m 23 april in de pop-up shop Daphny Raes & Friends op de Huidenstraat. En uiteraard via de online store. De prijs van de horloges ligt op een schappelijke 84,- euro.
[button color=”white” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”http://www.vondeldesign.com”]Shop een Vondel horloge[/button]

 

Related Posts