Wij testten de prijswinnende draadloze speakers van KEF uit, met resultaat!

Als je geweldig geluid wilt, heb je geweldige luidsprekers nodig. Tegenwoordig zijn draadloze speakers qua geluid amper te onderscheiden van een paar goede oude stereoluidsprekers. Dat is precies de reden waarom ik vandaag de allernieuwste draadloze speakers van KEF LSX Wireless Music System ga uittesten. Het luxe audio merk KEF heeft twee prijzen mee naar huis genomen bij de Expert Imaging and Sounds Association (EISA) Awards. KEF won met de LSX-speaker de Best Product Award in de categorie ‘Wireless Stereo Speaker’. Genoeg reden dus om de proef op de som te nemen.

Wat is de KEF LSX?

De LSX is van alle gemakken voorzien als je kijkt naar connectiviteit binnen de hedendaagse verbonden wereld. Het heeft het detail voor zowel emotie als hoge stereoresolutie perfect weten te behouden als je kijkt naar zijn bekroonde voorganger LS50 wireless. Alles aan deze speakers is draadloos, zowel vanaf de elektriciteitsbron naar de speakers als tussen de twee speakers zelf.

De KEF LSX is relatief klein, maar voelt behoorlijk substantieel aan (weegt iets meer dan 3,5 kg). Om bij bijna elk interieur te passen, is deze speaker set beschikbaar in vijf kleuren: zwart, groen, blauw, rood en glanzend wit. In beide gevallen (behalve wit) zijn de zijkanten, bovenkant en onderkant gewikkeld in een bijpassende stof van de Deense textielontwerper Kvadrat.

Geluidskwaliteit

Ik heb via Bluetooth naar verschillende selecties van mijn Spotify geluisterd. Van rockmuziek zoals de Red Hot Chilipeppers naar keiharde Hip-hop wist ik het zeker: Het geluid was prachtig. De balans tussen de verschillende instrumentale genres was uitstekend en het dynamische bereik van het rustige begin van de instrumenten tot de heftige bas lijnen van de hiphop waren bewonderingswaardig.

Naast Bluetooth verbond ik de optische digitale audio-uitgang van mijn Sony TV met het KEF LSX-systeem. Na het bekijken van verschillende series en films was het duidelijk dat de luidsprekers rijk, vol geluid leveren met uitstekende dialoogverstaanbaarheid.

KEF LSX zijn geweldige luidsprekers

Het zou nu duidelijk moeten zijn dat ik dol ben op het geluid van de KEF LSX. Deze luidsprekers zijn klein maar krachtig en schilderen een rijk gedetailleerd, goed uitgebalanceerd sonisch beeld. Zelfs mijn vrienden, die niet erg kieskeurig is over audiokwaliteit, merkte op hoe goed de LSX-luidsprekers klinken.

De bouwkwaliteit is even indrukwekkend; deze dingen zijn zo solide als steen! Ze zijn perfect voor plaatsing op een bureau om een computer of een boekenplank te begeleiden om een kamer met prachtige muziek te vullen. (Ik zou ze niet in een kleine, afgesloten boekenkast of recht tegen een muur plaatsen, waardoor de achterpoorten zouden worden geblokkeerd. Om het nog maar niet te hebben over het geweldige uiterlijk van deze stijlvolle speakers.

Denk jij nu nou: die moet ik hebben! Dat kan. Ga dan gelijk naar de website van KEF

Related Posts