Zo kan je door niks te doen toch stinkend rijk worden

Soms ben je tot veel in staat om ergens achter te komen. Heel normaal, nieuwsgierigheid zit in de aard van een mens. Een voorbeeld is ‘How Many People Payed A Dollar To See How Many People Payed A Dollar’. Klinkt als een idioot concept, het bleek echter briljant te zijn. 

Johan McCubbin is de man achter ‘How Many People Payed A Dollar To See How Many People Payed A Dollar‘. Een website met een simpele vraag en een link naar een Paypal betaling, nadat je een dollar hebt overgemaakt mag ook jij weten hoeveel mensen hetzelfde hebben gedaan. Op het eerste oog een onnozele vraag, toch bleek de website een enorme succes te zijn. Niet geheel naar verwachting waren er een heleboel mensen die een dollar wilden betalen om te zien hoeveel mensen een dollar betaalden.

McCubbin hoopte dat de site haar eigen kosten voor de hosting en domeinnaam zou dekken. Een kleine verrassing was dat naast deze kosten een dikke smak geld werd verdiend. McCubbin haalt inspiratie uit het concept van ‘Selling nothing for something’.

The Million Dollar Homepage is ook een prachtexemplaar van dit concept. Hier koop je een deel van de site, pixel voor pixel. Elke pixel die je koopt kost een dollar, er zijn een miljoen pixels. Reken dat maar even uit.

Terwijl deze mensen slapend rijk worden gaan wij even kijken hoeveel geld wij op Paypal hebben. 😉

Related Posts