SNCKBR – zonder klinkers, met veel gezond en veel smaak

SNCKBR heeft een eigen kijk op de wereld. Een gezonde kijk, welteverstaan. Veel gerechten die op de kaart staan denk je te herkennen van na je avondjes stappen – maar niets is minder waar. Veel verse ingrediënten, mooi opgemaakte borden een een gezellige tent aan de Kinkerstraat. Ideaal voor een low-key diner of een snelle hap in de ochtend – beide is goed mogelijk. 

Klinkers kun je niet kopen bij SNCKBR (staat echt op de kaart). Wat ze wel hebben, zijn ultieme healthy pleasures. Je kunt de hele dag aanschuiven met je (to)maten. Zoals je begrijpt, lagen wij natuurlijk dubbel om dit soort grappen… Maar goed, we kwamen niet voor de grappen hè. Dan waren we wel naar Toomler gegaan.

Met rust als een Japans kantoorpand
Het interieur is hip, het personeel is vriendelijk en de muziek draagt bij aan een goede sfeer. Het is de ideale uitvalsplek om even van de drukte van de Kinkerstraat te ontsnappen. In Japan en andere Oosterse landen kun je ergens binnenlopen dat van buiten een kantoorpand lijkt en daar serene rust vinden – dat gevoel kregen wij ook een beetje toen wij SNCKBR binnen liepen.

Bestellen!
Na een kleine blik op de kaart, waren de favorieten duidelijk: tweemaal Pokebowl XXL, een Maggioni Pizza en een Kapsalon. De Pokebowl was goed gevuld met verse ingrediënten, waaronder avocado, fijngesneden paprika en tonijntataki. Nou horen wij jou zeggen: “Wat is er nog zo bijzonder aan een Pokebowl? Dat kennen we nu toch wel?”. Ja, het wordt steeds bekender. Maar heb je weleens een Pokebowl met Bloemkoolrijst gehad? Nee, hè? Nee. Bij de Maggioni Pizza kwam de bloemkool ook weer terug – de pizza is gemaakt op een bodem van spelt en bloemkool. De Kapsalon was de meest sjieke die je je kunt bedenken – zoete aardappelfriet, lams stoofvlees en goed veel knoflooksaus. Weer eens wat anders dan om 4 uur ‘s nachts bij de lokale Turkse bakker.

De klinkers zitten in het toetje!
Voor dessert freaks schijnt SNCKBR ook nogal wat in petto te hebben. Er staan niet veel gerechten onder ‘SWEETS’, maar waar de kwantiteit tegenvalt, maakt het goed in kwaliteit. Hoe klinkt een gin-tonic glas vol met hangop met kweeperen-compote en raw-chocolat mousse? Of een brownie van rauwe chocolade met kokosbloesemkaramelsaus (dat zijn flink wat klinkers, SNCKBR ..)?

Een snel ontbijt, lang diner en goed naborrelen – het kan. Waar? Kinkerstraat 106. Wel reserveren, want als je er wat vaker langs rijdt zul je merken dat het vrijwel nooit rustig is.

Related Posts