5 avontuurlijke vakantie bestemmingen op de wereld die je moet bezoeken

Laat de adrenaline door je lichaam heen pompen door een bezoek te brengen aan de meest avontuurlijke plekken van de wereld. Uiteraard zijn er talloze plekken te bedenken maar wij hebben er vijf bij elkaar gezocht die je waarschijnlijk nog niet kent en toch wel een must-see zijn voor de avontuurlijke reizigers onder ons. Dus ben jij wel toe aan iets spannenders dan de Turkse kust, dan is deze lijst voor jou bedoeld.

5. De Waitomo grotten in Nieuw-Zeeland

De Waimoto grotten in Nieuw-Zeeland worden ook wel de Glowworm grotten genoemd. In deze grotten bevindt zich werkelijk een schat aan avontuurlijke ervaringen. Bedekt onder heuvels en watervallen ligt een labyrint aan grotten verborgen te wachten om ontdekt te worden. Dit ondergrondse netwerk bestaande uit 30 miljoen jaar oude kalkstenen werd voor  het eerst verkend in 1887 en wat ze toen vonden waren duizenden gloeiwormen vastgeklamt aan de muren en plafonds waardoor de grotten schitterend verlicht zijn.

4. Paragliden in San Gil, Colombia

San Gil is een kleine Colombiaanse stad die een enorm scala aan avontuurlijke belevingen in de aanbieding heeft. Zo kun je er schitterend wildwaterraften, kajakken, parachutespringen, bungeejumpen en paardrijden. Maar de meest bijzondere activiteit is wel paragilden over over de buitengewoon mooie Chicamocha Canyon, waarbij je van een stijle klif springt om vervolgens twee kilometer boven de grond te zweven.

Paragliden San Gil, Colombia

3. De meest noordelijke stad van de wereld Longyearbyen, Noorwegen

Gelegen aan de Arctische archipel van Svalbard is de mijnstad Longyearbyen de meest noordelijke stad van de wereld. 6o procent van van de toendra’s in dit poolgebied is gevuld met gletsjers waardoor het perfect is voor een trekking avontuur. Je kunt kiezen voor een sneeuwscooter of een hondenslee waarmee je voorbij poolberen, papegaaiduikers en poolvossen zult cruisen.

2. Het regenwoud van San Ignacio in Belize

San Ignacio is de meest populaire bestemming voor avontuurlijk toeristen in midden Amerika. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Belize is de thuisbasis van een uitgebreid netwerk van grotten en het regenwoud. Hier kan de prachtige ondergrondse wereld van stalactieten en honingraatfossielen verkennen terwijl je in een kayak door de grotten voort beweegt. En als je toch in de buurt bent vergeet dan zeker niet om per paard de oude Maya tempels te bezoeken.

1. Op natuursafari in Livingstone, Zambia

Hoewel de meeste reizigers deze plek alleen aandoen onderweg naar Victoria Falls – de grootste waterval ter wereld – is Livingstone zeker een paradijs voor adrenaline zoekers. De stroomversnellingen die uit de watervallen donderen zorgen dat dit een van werelds beste wildwaterraften plekken is. Combineer dat met een kampeertocht of en natuursafari en je hebt een te gekke tijd. Je kunt ook bungee-springen over de brug tussen Zambia en Zimbabwe, kanoën, abseilen of ziplining. Maar de meest bijzondere ervaring van alles is misschien wel een duik nemen in de Duivelspool; dit ondiepe, rustige zwembad ligt letterlijk op een paar centimeter van de rand van de top van de waterval, waar zich regenbogen in de mist vormen.

En als je besluit om één van deze reizen te gaan maken moet je natuurlijk wel een beetje voorbereidt op bestemming komen. In je standaard outfit aankomen instiet heel handig, kijk daarom voordat je op avontuur gaat even op Outdoorextreme.nl of ze een goede outfit voor je hebben. Een goed begin is zoals je weet het halve werk.

Related Posts