Dit zijn absoluut de 3 meest bijzondere bieren ter wereld

Heb jij ondertussen alle biertjes uit het schap van de plaatselijke supermarkt wel eens geproefd? Vind je het tijd om je horizon op het gebied te verbreden? Zoek dan niet verder, wij hebben namelijk de juiste biertjes voor je gevonden die je daar bij kunnen gaan helpen. Wij durfen te wedden dat jij nog nooit van deze uiterst weirde bieren hebt gehoord, laat staan geproefd!

1. Bier verpakt in een dood dier

Klinkt raar en dat is het ook, maar het rijmt wel en het ziet er stijlvol uit, dat geven we toe. Of je nog aan dit bier kunt komen, dat betwijfelen we, aangezien er maar 12 flessen gemaakt zijn. Er hing toentertijd, in 2010, een stevig prijskaartje aan van €765,-. Wat je daarvoor krijgt is Brewdogs “The End of History”, een limited-edition Belgische blond ale. De dieren waar het bier in verpakt zat waren trouwens eekhoorns en wezels.

2. Het oudste intacte biertje van de wereld

Het oudste intacte bier ter wereld is niet bijzonder oud, maar toch wel zo’n 200 jaar. Het is gevonden in 2011 toen een oud scheepswrak uit begin 19de eeuw werd ontdekt. Er zijn maar liefst 11 stuks intact gebleven en die zijn meteen getest op smaak door een aantal professionele bierproevers. De smaak was naar hun zeggen: oud, zuur en smaakte naar verbrande bankbiljetten. Goh verassend.

Hoewel je misschien niet in staat bent om een van die vijf flessen van 200 jaar oud bier te pakken te krijgen, kun je een kopie van het brouwsel proeven. Een van de bergers kende toevallig de eigenaar van een microbrouwerij die samen met de wetenschappers wilde werken om de formule nieuw leven in te blazen. Vermoedelijk zal de nieuwe versie van de Stallhagen-brouwerij niet zo oud smaken, maar zuur en verbrand gaat ze vast wel lukken.

3. Een buitenaards biertje

Wilt je letterlijk een biertje met ingrediënten die niet van deze wereld zijn? Dan is het bier van Sapporo Space Barley, dat gebrouwen is op het internationale ruimtestation ISS, het biertje dat je zoekt. Wederom een limited edition bier, gebrouwen in 2009, waarvan er 250 stuks gemaakt zijn met een verkoopprijs van €100,- per stuk.

Vind je deze biertjes toch een tikkeltje overdreven, dan kan je er natuurijk ook voor kiezen om je eigen oude vertrouwde biertjes wat op te fleuren. Denk aan je eigen bierviltjes bedrukken, dat mogelijk is via Flyerzone.nl.

Toch liever op zoek naar nog extremer bier? Check dan dit artikel dat we schreven over Venom, het sterkste biertje ter wereld.

 

Related Posts