5 dikke tweedehands auto’s die rijdt onder de 20.000 euro

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto en je hebt een budget van laten we zeggen 20k, dan heb je twee opties. Je kan gaan voor een prima degelijke nieuwe wagen, denk in de lijn van een Opel Astra een Audi A1 of een Citroën C3. Of je kunt gaan voor een behoorlijk dikke tweedehands wagen. Uiteraard heeft het kiezen van een nieuwe auto het voordeel dat je waarschijnlijk niet veel extra kosten hebt en het kopen van tweedehands auto het voordeel dat je een auto met veel meer karakter rijdt. Wij zeggen niet dat het één beter is dan het ander, maar wilde je toch even inspireren wat voor dikke wagens je voor onder de 20k tweedehands via bijvoorbeeld een Autoscout op de kop kan tikken. 

1. Maserati Quattroporte 4.2 V8

Deze Maserati Quattroporte 4.2 V8 met maar liefst 401 pk rijd je al voor de prijs van €17.950. Hij heeft wel aardig wat kilometers afgelegd, namelijk 275.000 sinds 2009, maar daardoor maak je er niet minder indruk mee. De uitvoering is ‘all black’, wat wij persoonlijk een hele gave kleur vinden. Meer badass dan dit wordt het niet snel.

2. Ferrari 308

Deze rode Ferrari staat te koop voor een prijsje €17.500. Hij heeft een kleine 2 ton op de teller staan en moet volgens de verkoper nog prima rijden. Daarnaast zegt de verkoper in de omschrijving dat het gaat om een Pontiac Fiero op Ferrari 308 GTB, oftewel een Ferarri uiterlijk met een andere auto eronder als je het ons vraagt. Geen idee of je hier blij van moet worden, maar veel bekijks zul je wel trekken.

 

3. HUMMER H3 3.5 4×4

Als je echt even asociaal door de buurt wilt scheuren en er geen probleem mee hebt om eigenhandig de planeet een paar graden op te warmen, dan is dit misschien wel jouw ‘weapon of choice’. De H3 heeft nog geen 80.000 km op de teller staan, dus daar kan je nog wel eens stukje mee rijden. Hij staat te koop voor 17k eurootjes.

4. Jeep Wagoneer Limited Wagon

Ja, dit is wel echt een hele toffe wagen. Super retro, komt uit 1983 en heeft nog maar 180.000 op de teller staan. Volgens de verkoper is de wagen in perfecte staat en prima te gebruiken voor woon-werkverkeer. En in het weekend lekker als je surfspullen en je vrienden achterin en richting het strand, wij voelen ‘m wel. Prijs €19.950.

5. Lotus Elise cabrio

Voor de mensen onder ons die toch wel van sportief houden en graag met open dak rijden, hebben we ook wat moois gevonden. De Lotus Elise 1.8-16V 111 S heeft nog maar 87.000 km gereden en ziet er uit als het kleine broertje van de batmobile. Hier ben je al de troste eigenaar van als je 19.995 eurootjes neertelt.

Al met al is er best wel wat leuks tweedehands te vinden, als je even goed zoekt. Moet je nu eerst van je oude auto af voordat je een nieuwe kunt aanschaffen? OSW kan je prima helpen om gemakkelijk je oude auto te verkopen.

Ga je toch liever voor een nieuwe, dikke en bijna onbetaalbare auto? Dan is de nieuwste Lamborghini Aventador helemaal jouw ding.

Related Posts

Tinder in the 1980s

Je ouders hebben elkaar vast niet in de jaren ’80 ontdekt, maar ook zeker niet op Tinder. Hoe…