5 redenen om je terras van een overkapping te voorzien

Als je de ruimte in je tuin hebt om een terras aan te leggen, dan is het eerste wat je zou moeten overwegen of je er ook een overkapping overheen hangt. Echter is een terrasoverkapping wel een redelijke investering qua kosten, dus is het wel handig ome even goed af te wegen waarom je een terrasoverkapping van bijvoorbeeld Foravida.nl zou moeten nemen. Wij hebben de vijf belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

1. Vaker buiten kunnen zitten

De dagen dat je in Nederland echt goed van je terras kunt genieten zijn helaas wat aan de korte kant.  In ons opzicht is dat zonde en vooral makkelijk te veranderen. Door de overkapping kun je ook bij minder goed weer lekker buiten zitten. Als het begint te spetteren valt het naast je neer en zodra het zonnetje weer doorbreekt is het snel lekker warm onder de overkapping.

2. De zonwerende functie

Een zonnetje is lekker, maar soms wordt het net even te veel. Als je het gevoel krijgt dat je echt begint weg te fikken, dan is de terrasoverkapping je grootste vriend. Je rolt ‘m gemakkelijk uit en voordat je het weet zit je heerlijk in de schaduw van je tuin te genieten. 

3. Geen UV-straling meer

Ben je een persoon die snel verbrand, maar hou je er wel van om lekker warm buiten te zitten? De terrasoverkapping houdt alle ongewilde UV-straling buiten. En dat is niet alleen voordelig voor jou, maar ook voor je meubels. Die zullen minder snel verkleuren en dus langer mooi blijven.

4. Een terrasoverkapping zorgt dat je woning luxer oogt

Naast dat dit fijn voor jezelf is, want wie houdt nou niet van een beetje luxe, is dit ook handig voor bijvoorbeeld de verkoop. Doordat je huis er luxer uitziet kan je al snel meer verdienen aan je woning bij de verkoop.

5. Je hebt geen vergunning nodig

Voor een kleine aanpassing aan je woning heb je al snel een vergunning van de gemeente nodig. Bij een terrasoverkapping is dat niet het geval. Zo kun je dus toch je huis een beetje uitbreiden zonder dat je eerst allemaal aanvragen moet doorlopen. 

Related Posts