5 redenen waarom tijd alleen doorbrengen je succesvoller maakt

De wereld van tegenwoordig moedigt mensen continu aan om zoveel mogelijk tijd samen door te brengen, zelfs als we alleen zijn. We zijn continu aan het appen, bellen, mailen, snapchatten en facetimen. Er wordt altijd van ons verwacht dat we iets aan het doen zijn, of ergens naartoe onderweg zijn. Maar het is eigenlijk heel nuttig om af en toe even wat tijd alleen door te brengen. Dan kom je toe aan dingen waar je met andere om je heen niet aan toe komt. Hier lees je de vijf belangrijkste punten, met uitleg waarom het zo belangrijk is.

1. Tijd alleen doorbrengen maakt je zelfverzekerder

Onzekere mensen schakelen vaak hulp in van anderen bij het maken van beslissingen. Als je meer tijd alleen doorbrengt, wordt je aangemoedigd om zelf beslissingen te maken. Als je alleen bent, heb je geen invloeden van meningen en ideeën van andere mensen, zodat je jezelf echt kan focussen op je eigen gedachten. Zo maak je beslissingen die dichter bij jezelf staan, wat helpt om in de toekomst meer in jezelf te geloven en op je eigen beslissingen te vertrouwen.

2. Tijd alleen doorbrengen zorgt dat je productiviteit omhoog schiet

Als je omringt bent door andere mensen word je snel afgeleid van je doelen en prioriteiten. Als je alleen bent, kun je je focusssen op wat echt belangrijk voor je is, van familie tot je geld. Dit helpt echt bij het stellen van je doelen en het zal je ook motiveren om richting die doelen te werken.

3. Tijd alleen doorbrengen helpt je creatief te zijn

Iedereen is creatief op zijn eigen manier, maar als je omsingeld bent door andere mensen zul je snel beïnvloed worden door wat de rest van de groep doet. Als je alleen bent, afgeschermd van alle invloeden van buiten, kun je pas echt doen wat je zelf wilt. Sommige mensen houden ervan om muziek te maken, terwijl andere weer liever een boek pakken, lekker gaan koken of met een camera op pad gaan. Er zijn een hoop verschillende manieren van creatief zijn en als je alleen bent zul je pas echt op onderzoek gaan waar jij je creativiteit in kwijt kunt.

4. Tijd alleen doorbrengen zorgt ervoor dat je echt je hoofd kunt legen

In onze samenleving wordt je continu overladen met informatie. Via social media, vrienden en familie krijg je continu informatie naar je hoofd geslingerd. Soms is het goed om daar even een kleine pauze van te nemen, zodat je kunt nadenken over je eigen leven en wat daar allemaal in gebeurt. Tijd alleen doorbrengen zorgt ervoor dat je even alle informatie kunt ordenen en vervolgens je hooft kunt legen. Dit zorgt ervoor dat je gelukkiger en relaxter door het leven gaat.

5. Tijd alleen doorbrengen zorgt ervoor dat dingen gedaan krijgt

De meeste mensen hebben een lijst met dingen die ze nog moeten doen, maar komen daar niet echt aan doordat als ze continu omringt zijn door andere mensen. Als je alleen bent kun je zonder gestoord te worden je  to-do list’ af werken. Je zult zien dat dat veel beter lukt op het moment dat je even alleen bent en niemand je afleidt. Ondanks dat het nooit leuk is om een ‘to-do list’ af te werken, zul je merken dat je achteraf blij bent dat je het gedaan hebt.

Related Posts