Creëer meer ruimte in je huis met glasverwarming

Jij dacht zeker dat een raam alleen maar bedoeld was om door naar buiten te kijken hé? Natuurlijk is dat de hoofdfunctie, maar je kan je raam ook gebruiken om je huis warm te houden. Klinkt ideaal toch? Weg met die lelijk radiatoren en gewoon je raam als verwarming gebruiken.

Niet elk raam is standaard een verarming, maar kan dat wel worden. Je hoeft alleen maar het glas te vervangen voor IQ glas. Zowel de binnen als buitenruit van dit verwarmend glas zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas dat zeven keer sterker is dan normaal glas. Dit glas kun je net als een radiator verwarmen door middel van een thermostaat.

Klinkt leuk, maar hoe werkt het?

Het IQ glas is aan beiden zeiden voorzien van onzichtbare metaaloxidelagen. De ene metaallaag werkt als een verwarmingselement en de ander als een reflector. Het raam kan zichzelf op deze manier tot wel 35 graden verwarmen om vervolgens de warmte de woning in te kaatsten.

De voor- en nadelen van glasverwarming

Het aanschaffen van glasverwarming kan als duur beschouwd worden. Het is ook zeker niet goedkoop en daarnaast verbruikt het ook aardig wat elektriciteit. Daarentegen kan glasverwarming ook aardig war geld opleveren, zeker als je de verwarming aansluit op zonnepanelen. Voordeel is ook dat de stookkosten van een huishouden erg naar beneden zullen gaan. Her grootste voordeel is toch wel de ruimte die radiatoren in beslag nemen nu vrij komen. Ook astmapatiënten zouden er goed aan doen om glasverwarming aan te schaffen aangezien de stoofophoping in huizen drastisch afneemt zodra er radiatoren meer zijn.

Neem een kijkje op de website van Doehetbudget Raamdecoratie om meer te weten te komen over glasverwarming.

 

Related Posts