Alles wat je wilt weten over de nieuwe Apple iPhone 12

De iPhone 12 is er bijna. Op 13 oktober houdt Apple een evenement waar vrijwel zeker de iPhone 12 onthuld zal worden, samen met de iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max, als we de geruchten mogen geloven. De iPhone 12 Mini is de vreemde eend in de bijt, aangezien Apple nooit eerder een iPhone Mini uitgebracht heeft. Dus waar er normaal drie iPhones uitkomen, zullen er dit jaar voor het eerst vier iPhones gereleased worden.

Maar wat kunnen we verwachten als morgen de iPhone voor 2020 arriveert? Behalve dat er dus een nieuw model in het assortiment zit, zullen dit waarschijnlijk de eerste iPhones zijn met 5G, een LiDAR scanner, vernieuwde schermformaten en meer vermogen door de A14 Bionic-chipset.

Hieronder lees je alles over wat we tot nu toe hebben gevonden over de iPhone 12-reeks, inclusief mogelijke prijzen, specificaties en functies.

Wanneer is de releasedatum van de iPhone 12?

Dinsdag 13 oktober zal de eerste officiële informatie over de iPhone 12 naar buiten komen. Dat is echter nog niet de datum dat we de iPhone in de winkel kunnen verwachten. De dag dat je echt de iPhone kunt pre-orderen is verwacht op 16 oktober en de datum dat de eerste iPhones verstuurd zullen worden is een weekje later, waarschijnlijk rond 23 oktober.

iPhone 12 kopen? Hoeveel kost de iPhone 12?

De prijzen zijn nog een beetje onduidelijk doordat er misschien eerst een 4G variant op de markt komt en later pas een 5G variant die voor een andere prijs over de toonbank gaat. Maar hieronder kun je de prijzen zien zoals ze nu verwacht worden in de Verenigde Staten.

Verder zal de iPhone waarschijnlijk niet meer met EarPods komen en zal er naast een oplaadkabel geen wandstekker geleverd worden.

Hoe ziet de iPhone 12 eruit?

Het ontwerp van de iPhone 12 lijkt een grotere verandering te zijn dan de aflopen paar generaties. Het schijnt dat de iPhone 12 reeks grotendeels is geïnspireerd op de iPhone 4 en iPhone 5 aangevuld met elementen van de iPad Pro 2020.

De beelden die gelekt zijn suggereren dat de iPhone 12 een vlakker metalen frame zal hebben dan de iPhone 11. De achterkant van alle vier de telefoons zal naar verwachting nog steeds van glas zijn, maar de randen zullen naar waarschijnlijk meer vierkant zijn dan de huidige modellen. De iPhone 12 zal dus platter en vierkanter zijn dan de iPhone 11.

Welke iPhone 12 kleuren kunnen we verwachten?

Wat de kleuren van de iPhone 12 betreft wordt er verwacht dat Marineblauw geïntroduceerd zal worden als nieuwe kleur. Dit omdat de kleur ‘Midnight Green’ van de iPhone 11 boven verwachting goed verkocht werd. Dus of groen blijft er in, of het wordt vervangen door door blauw.

Daarnaast zal de iPhone 12 ook gewoon beschikbaar zijn in de vertrouwde kleuren grijs, zilver en goud.

Welk scherm heeft de iPhone 12?

Het scherm van de iPhone 12 zal waarschijnlijk veel verschillen van de iPhone 11, vooral de formaten waarin het verkrijgbaar is. Volgens bijna alle lekken tot nu toe zullen de onderstaande schermformaten gehanteerd worden:

iPhone 12 / iPhone 12 Mini met een 5,4-inch scherm
iPhone 12 / iPhone 12 Max met 6,1-inch scherm
iPhone 12 Pro met een 6,1-inch scherm
iPhone 12 Pro Max met een 6,7-inch scherm

Wat kunnen we van de iPhone 12 camera verwachten?

De informatie die we tot nu toe hebben laat blijken dat we grote veranderingen kunne verwachten van de camera.

De belangrijkste verandering is waarschijnlijk de toevoeging van een LiDAR-scanner, net zoals we hebben gezien op de iPad Pro 2020. Deze kan scanner kan nauwkeurig afstanden en dus diepte inschatten en zou een verbeterde augmented reality en portretmodus mogelijk maken. Er is echter een gerucht dat de LiDAR-scanner mogelijk exclusief voor de iPhone 12 Pro Max beschikbaar is.

Daarnaast zijn er beelden gelekt waarop er vier lenzen op de iPhone 12 zitten. Drie van deze lenzen lijken op die van de iPhone 11 Pro, zij het misschien iets groter. Maar de nieuwe vierde lens lijkt op de LiDAR-scanner op de iPad Pro 2020.

In de onderstaande tabel worden deze details duidelijk weergegeven. Merk op dat de LiDAR-scanner een aanvulling is op het aantal hieronder vermelde camera’s.

De fotocamera al hoogstwaarschijnlijk beschikken over 64 megapixel terwijl de iPhone 11 slechts 12 megapixel had. Dit is dus wel echt een grote upgrade. Wat de video betreft, suggereert een lek dat zowel 4K-opnames met 120 fps als 4K slow motion-opnames met 240 fps mogelijk zullen zijn.

Komt uw iPhone 12 met AirPods?

Het korte antwoord op de bovenstaande vraag is nee. Het is zeer onwaarschijnlijk dat Apple een paar AirPods voor je in de doos zal stoppen. Dit omdat er heel veel verdient wordt op de losse verkoop van de AirPods. Waarschijnlijk zullen ze zelfs geen goedkope EarPods in de doos doen. Daarnaast zal je waarschijnlijk ook geen stroom adapter meer meegeleverd krijgen, alleen een kabel. Dit om de verpakking kleiner te maken en er zo geld bespaard kan worden op verzendkosten. Of dit een bezuinig is voor de klant of slechts voor Apple zelf, dat is nog niet duidelijk.

Moet je de iPhone 11 kopen of wachten op iPhone 12?

Nu we deze week de nieuwe iPhone verwachten, is het de moeite waard om te zien wat Apple aankondigt. Zelfs als je de nieuwe telefoon niet wilt, vind je misschien een betere deal op een ouder apparaat. Dus het is zeker de moeite waard om even te bekijken wat de nieuwe iPhone 12 nou echt allemaal inhoudt om vervolgens te kijken welke iPhone het beste bij je huidige situatie past.

Related Posts