Als je je scheert, moet je het Braun doen – zeg ik altijd maar

Zeg ik al-tijd.

Als enige redacteur bij TSOM zonder permanente beharing op zijn kin, is het soms zwaar. Het is niet dat ik niet zou willen, maar ik heb gewoon niet zulke overdreven haargroei als mijn kameraden. Misschien ligt het aan mijn genen, aan mijn blonde haren of gebrek aan doorzettingsvermogen (op dit gebied). Hoe dan ook, ik scheer het er liever af of hou het tot een bescheiden snorretje beperkt. 

Scheermesjes of scheerapparaat?

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan old school, een scheermesje eroverheen. Helaas heb ik niet vaak tijd om mijn roomblanke kinnetje in te smeren met scheerschuim, mijn mes te slijpen en aan de gang te gaan. Daarom besloot ik een scheerapparaat te kopen, voor een paar tientjes – dat waren weggegooide tientjes. Wondjes, plukjes haar die niet hoorden waar ze wel bleven zitten en ik kwam er achter dat ons huis een aantal praktische stopcontacten mist.

Braun Series 3

Uit ongenoegen ging ik op zoek, hier en daar een mailtje eruit gegooid. En zo kon ik de Braun Series 3 proberen. Proberen is natuurlijk onzin, want hij wordt echt niet teruggestuurd. Het is lui van mij geweest om nooit een ander draadloos scheerapparaat te proberen, maar toch – praktisch. Het is lui van mij geweest om nooit een ander draadloos scheerapparaat te proberen dat ook onder de douche kan – tijdbesparend. Wat vooral erg fijn is, is dat de rest van het huis gewoon kan blijven slapen als er geschoren wordt. Het gevloek is een stuk minder geworden, ja.

braun-series-recensie-the-state-of-mind

Conclusie

Het apparaat beweegt mee met de contouren van je gezicht, terwijl het middelste gedeelte de haartjes verwijdert. Zelfs wanneer de Braun nat wordt, blijft hij goed hanteerbaar door de grip op de zijkanten. Het snoertje van het docking station (oplaadpunt, zeg maar) naar het stopcontact is een beetje kort, maar als je het volledig uittrekt haal je wel de anderhalve meter. Overigens hoef je hem maar een uurtje op te laden om een week te kunnen scheren, dus is het niet echt nodig om het docking station altijd in het stopcontact te hebben. Er zit een knap reistasje bij, waarmee je het apparaat veilig kunt vervoeren. Als je hem voor je op reis gaat even oplaadt, moet het goed komen. Mits je langer dan een week weg gaat, uiteraard.

Kopen?

Related Posts