Interview | Returning Seasons by Michelle Hoek

Daar waar schoonheid wordt gemaakt door de hand van talent en pure creativiteit, ontstaat iets unieks. Wij hadden een interview met Michelle Hoek, oprichter, eigenaar, en creatief brein achter Returning Seasons, een nieuw Amsterdam based fashion en jewelry brand. Een moeder als goudsmid, creativiteit als drijfveer en een atelier binnen handbereik bleken de juiste ingrediënten voor deze jonge designer.

Hoe kwam jij in deze branche terecht?
Tijdens een stage hield ik mij veel bezig met fotoshoots, styling en dergelijke. Dit vond ik heel tof maar ik wilde eigenlijk iets creatievers. Ik wilde heel graag echt zelf creëren, in plaats van bijvoorbeeld stijlen. Ik was altijd al goed in tekenen en wou dit graag combineren, dus besloot ik te gaan studeren aan de Modevakschool van Amsterdam. Daarnaast had ik ook een hele grote drive om te reizen. Ik wilde altijd weg en dingen zien. Om dit te kunnen blijven doen, wilde ik dus iets voor mij zelf beginnen.

Je combineert fashion met jewelry, hoe is dat tot stand gekomen?
Toen mijn moeder een goudsmid opleiding ging volgen en zij vervolgens haar eigen atelier kreeg, maakte ze daar van alles. Dus alles wat ik nodig had om sieraden te maken lag daar. Daar moest ik wat mee gaan doen! Toen ben ik technieken die ik leerde tijdens mijn modestudie gaan toepassen op het maken van jewelry. Daar waar je normaal gesproken je kleding mouleert, het op de pop draperen van de kleding, ben ik ditzelfde gaan doen met sieraden.

Waar haal jij je inspiratie voor een nieuwe collectie vandaan?
Eigenlijk komt mijn inspiratie uit de stoffen. Als ik mijn stoffen in ga kopen wordt ik ter plekke geïnspireerd. Ik plan ook een stuk minder dan ze me op school geleerd hebben, waardoor ik een stuk makkelijker van mijn ontwerp kan afwijken. Juist tijdens het ontwikkelen ontstaat er een creatief proces die ik wil kunnen volgen.

En, welke stoffen gebruik je dan het meest?
Ik gebruik zo min mogelijk polyester, al kunnen sommige polyester stoffen wel echt heel mooi zijn. Het liefst gebruik ik natuurlijke stoffen. Dit vind ik zelf fijner en het geeft ook een extra stukje waarde. Voor de aankomende wintercollectie ga ik heel veel leer gebruiken. Een vriendin van mij is kunstenares, ze maakt echt ontzettend mooie schilderijen, en leer kan je ook schilderen. Dus we gaan een kleine samenwerking aan, zodat je bijvoorbeeld beschilderde leren jassen krijgt, gaat echt heel tof worden!

Wat maakt jouw fashion uniek? Wat is typisch Returning Seasons?
Ik probeer altijd een bepaald gevoel mee te geven. Vooral achter de jewelry zit altijd een verhaal. Ik gebruik bijvoorbeeld verschillende stenen, allemaal met een andere uitleg. De fashion is allemaal wat gewaagd en eigenwijs. Een beetje rebels. Dit zie ik ook wel terug in mijzelf, het is soms ook wel een durf om het te dragen. Zeker niet simpel.

Benieuwd naar de Returning Seasons collectie?
Check het uit!

Fotograaf: RENE DE HAAN
Modellen: Anne (Mods Agency), Monica (Donna Models)

Related Posts