Arme mannen hebben een grotere kans om alleen te leven, zegt nieuw onderzoek

In een tijd waarin de toestand van de vrouwenfinanciën de gedachten van de belangrijkste financiële instellingen, liefdadigheidsinstellingen en politici van het land in beslag neemt, heeft een langlopend onderzoek bewijsmateriaal geleverd dat niet alleen wijst op grote verschillen in het persoonlijke leven van mannen op basis van hun eigen inkomen, maar ook de rijkdom van hun families.

Meer specifiek, terwijl slechts een op de zeven mannen met een rijke achtergrond rond hun veertigste jaar zonder partner leefde, dat aantal bij kansarmere mannen één op de drie was.

“Het is bekend dat de zonen van rijkere ouders de neiging hebben om hogere inkomsten te hebben,” zei het Instituut voor Fiscale Studies in een verklaring waarin de gegevens werden aangekondigd. “Uit nieuw onderzoek blijkt echter dat ze er ook baat bij hebben om eerder een partner te vinden.”

Mannen uit huishoudens met een laag inkomen waren zelfs meer dan twee keer zo vaak gescheiden als mannen met een hoog inkomen en bijna twee keer zo waarschijnlijk dat ze nooit getrouwd waren.

Maar maak niet de fout om dit alles als een of ander bewijs van goudwinning te interpreteren, omdat de partners van betere mannen ook meer kans hebben op hogere inkomsten dan die van armere mannen – aanzienlijk hoger.

Of het nu mannen of vrouwen zijn, de partners van mannen met een rijkere achtergrond verdienen 73 procent meer dan de partners van mannen uit armere gezinnen.

Cruciaal is dat het onderzoek suggereert dat dit een probleem is voor Generatie X. Onder mannen die ongeveer 10 jaar eerder werden geboren, nu in hun midden-tot-late jaren ’50, ontdekte de studie dat verschillen in partnerschapsstatus en partnerinkomsten naar gezinsachtergrond aanzienlijk kleiner waren.

Tegelijkertijd hebben mannen met een armere achtergrond twee keer zoveel kans om werkloos te zijn als mannen met een rijkere achtergrond.

“Slechts 7 procent van de mannen die in de rijkste 20% van de huishoudens opgroeiden, waren rond hun 42ste jaar werkloos, terwijl meer dan 15 procent van de mannen uit de armste 20% van de huishoudens werkloos was.

“Mannen met een armere achtergrond hebben ook meer dan twee keer zoveel kans om een ​​uitkering bij arbeidsongeschiktheid te ontvangen als die uit welgestelde gezinnen (11 procent in plaats van 4 procent). Omdat mannen die werken meestal meer inkomen hebben dan mensen die geen betaald werk hebben, benadrukt dit het niveau van inkomenspersistentie tussen generaties, ”meldt het IFS.

Related Posts