BACARDÍ opent Rum Room in Amsterdam

Nu de dagen korter en voelbaar kouder worden, breekt de ideale tijd aan voor de ‘sipping rums’ van BACARDÍ®. Na eerdere successen van de Rum Room in Antwerpen, Hamburg en Londen opent BACARDÍ op donderdag 18 november voor het eerst haar deuren in Nederland. Stap in de wereld van de premium varianten van ‘s werelds meest bekroonde rum en maak op unieke wijze kennis met BACARDÍ Añejo Cuatro, Reserva Ocho en Gran Reserva Diez. De BACARDÍ Rum Room biedt enkel dit drietal donkere, gerijpte rums aan. De rums zijn in de giftstore in een exclusieve giftbox in gelimiteerde oplage te koop, een mooi geschenk voor de koude feestdagen. Kunstenaar Floor van het Nederend heeft drie verschillende designs ontworpen die gebruikt worden op de geschenkdozen en verpakkingen. De BACARDÍ Rum Room is tot en met 31 december te bezoeken in de Oude Spiegelstraat 3 in De 9 Straatjes.

Floor van het Nederend

Om de BACARDÍ Rum Room in Amsterdam een extra Caraïbisch gevoel te geven is BACARDÍ een samenwerking aangegaan met kunstenaar Floor van het Nederend. Floor is een in Amsterdam gevestigde illustrator en schilder. Zijn werk is geïnspireerd door vintage stripboeken, punkcultuur en pop art – en centreert zich rondom Malvin de Kat, zijn eigen karakter. Thematisch beschouwt hij de natuur als een belangrijke inspiratiebron voor zijn werk. Voor BACARDÍ heeft Floor drie verschillende designs gemaakt met als thema ‘AGED UNDER THE CARIBBEAN SUN’. Deze designs zijn terug te vinden op de geschenkdozen en het verpakkingsmateriaal in de Rum Room.

Añejo Cuatro, Reserva Ocho & Gran Reserva Diez

Naast de bekende rums zoals BACARDÍ Carta Blanca, BACARDÍ Spiced en de Flavoured range biedt BACARDÍ donkere, gerijpte rums aan die door de rijping in eikenhouten vaten een sterk karakter hebben. De BACARDÍ Rum Room staat in het teken van deze rums. De jongste, gerijpte premium rum is BACARDÍ Anejo Cuatro van vier jaar oud. De glinsterend, goudkleurige rum heeft een honingzachte smaak, gebalanceerd met milde vanille en gebrande eik. Añejo Cuatro kun je ‘on the rocks’ drinken, maar komt het best tot zijn recht in een klassieke rumcocktail, zoals een Highball in de mix met Ginger Ale. De acht jaar oude BACARDÍ Reserva Ocho is een complexe goudkleurige rum met een diepe, gelaagde en zachte smaak van gedroogd fruit, specerijen, eik en vanille. Deze rum is geïnspireerd op een familierecept uit 1862 en was voor 7 generaties lang enkel voorbehouden voor de BACARDÍ familie zelf. De rum is perfect geschikt om puur te nippen en leent zich goed voor cocktails met allure zoals een Old Fashioned of een Old Cuban. Gran Reserva Diez heeft weer een andere expressie en is niet zomaar een oudere versie van Ocho. Diez heeft iets unieks. Neem een slokje van deze tien jaar oude rum en je ontdekt veel eik en gekarameliseerd fruit. Er zijn ook mensen die er meloen, banaan of mango in ontdekken. Deze rum drink je het beste puur, met of zonder ijsblokje.

Openingstijden

De BACARDÍ Rum Room is van 18 november tot en met 31 december dagelijks geopend van
10:00 – 19:00 uur aan de Oude Spiegelstraat 3 in Amsterdam. Op donderdagavond is de winkel geopend tot 21:00 uur. Lukt het je niet om in deze periode naar Amsterdam af te reizen, bezoek de Rum Room dan online op rum-room.bacardi.com. De webshop biedt, net zoals de Rum Room, de drie BACARDÍ premium rums Añejo Cuatro, Reserva Ocho & Gran Reserva Diez aan.

Related Posts