Bouw je droomhuis als bouwpakket

Voor veel mensen is het de ultieme droom; een eigen huis bouwen. Maar voor veel personen lijkt het zo een grote droom dat ze denken dat het niet voor ze is weggelegd. Er wordt al snel gedacht dat het te ingewikkeld en te duur is om zoiets te ondernemen. Wat natuurijk ook deels waar is, het is een groot project en het kost wat. Maar wij zijn een manier tegengekomen waardoor het opeens een stuk leuker en makkelijker kan uitpakken dan je in eerste instantie zou denken.

1. Vind een stuk grond

Het begint allemaal met een stuk land vinden met genoeg ruimte om een huis op te zetten, wat een beetje betaalbaar is en het liefst lekker ruim. Want laten we eerlijk zijn, als je een eigen huis gaat neerzetten, wil je ook wel een lekker stuk tuin eromheen. Of misschien wil je wel helemaal extreem gaan zoals in de onderstaande video en echt op een afgelegen en ruig stuk natuur je huis neer zetten.

2.  Stel je bouwpakket samen

Er zijn verschillende bedrijven die bouwpakketten voor huizen aanbieden. Als je even googled kom meteen verschillen website tegen die dit aanbieden. Via een configurator kan je dan zelf aan de slag gaan met het design dat je tof vindt. Je kan dan meestal kiezen in welke staat je je huis afgeleverd krijgt. Alleen het casco of ook extra afwerkingen.

3. Laat het uitvoeren of doe het zelf?

Als je het bouwpakket helemaal zelf hebt samengesteld en hebt laten bezorgen dan kan je ervoor kiezen om het door vakmensen in elkaar te laten zetten, of om zelf de handen uit de mouwen te steken. Dat laatste is natuurlijk wel het leukste, dan heb je ook echt je huis zelf gebouwd.

4. Zorg dat je het juiste gereedschap hebt en isoleer het huis goed

Waar gebouwd wordt, daar is goed gereedschap nodig. Als dat ontbreekt is de lol er al snel vanaf, zorg dus dat je echt goede spullen in huis haalt waar je lekker mee kunt klussen. Vergeet ook niet om je huis goed te isoleren met de juiste isolatie tape.

Related Posts