De lekkerste cocktails van Amsterdam drink je thuis bij House Bar

House Bar – Kimpton De Witt Hotel. Zet hem op je go-to lijstje want deze bar is top! De iconische cocktailbar bestaat nu 10 weken en zoals met de meeste toffe plekken moet je hier geweest zijn voordat iedereen er zit.

Je loopt via het trappetje aan de kant van de Nieuwezijdse omhoog. Je komt binnen in een ruimte die je zou kunnen vinden op de set van The Great Gatsby. Zie ik daar nou Leonardo aan de bar met een dikke sigaar? Alles voelt er huiselijk, al waan je je hier in iets meer luxe dan normaal en er loopt genoeg bediening rond. Bij binnenkomst wordt meteen gevraagd: “ drinkt u plat of bruisend water?” maar verder is het zo ingericht alsof je thuis bent (als je een vet huis hebt dan he). Velours banken, veel marmer, brandende kaarsjes, gemixt met oude details zoals lambrisering en glas-in-lood. Ga jij voor een knus hoekje met je geliefde of ben jij het middelpunt aan de bar? Wat het ook mag zijn, I Welcome you to House bar, mijn huis voor een avondje.

Ik ben met kenners dus wat ik zeg is waar
Mijn gezelschap bestaat uit twee mooie mensen, hij is ex-sommelier en zij geeft trainingen in de horeca, samen weten zij aardig wat over service en drankjes. Ik luister graag naar al die wijze woorden, bergen kennis terwijl ik af en toe braaf ja knik. Genoeg intro; over naar de kern.

Cocktails cocktails
Vertel de heren achter de bar wat jouw smaken zijn en zij shaken er lekker op los. De drankjes hier worden geschonken in toffe ‘glazen’, zo komt de Snow White Conspiracy in een zilveren aardbei en de Laughing Cavalier in een chinees bakje waar je normaalgesproken je edamame boontjes uit eet. Mocht je nu denken; mwah al die drankjes, hoe zit het met de bites? Nou ik kan je melden dat die ook niet onderdoen. Ze komen rechtstreeks uit het Wyers Restaurant en Chef Sammy D. heeft in zijn keuken een monsterlijke grill staan, serieus, dat ding is echt enorm en hier maakt hij iedereen gelukkig mee. Het is sowieso leuk om even een rondje te lopen door de lounge en het restaurant als je hier toch bent. Of doe eens gedurfd en vraag iemand van de staf of ze je even de boel showen. Wist je dat ze in de lounge elke dag een wijn uurtje hosten en de tijd nemen om te luisteren naar de feedback van de gasten? We like it. Cheers!

Oh en doe Martijn de groeten als je aan de bar aanschuift! Thanks.

Related Posts