The Kiteboard Legacy Begins – een 4k productie van Nederlandse bodem

Na 3 jaar filmen lanceert de Nederlandse producent Eyeforce in samenwerking met WeTransfer de trailer van de eerste speelfilm over de snelst groeiende actiesport ter wereld. Chapter One – The Kiteboard Legacy Begins brengt kampioenen, legendes en toekomstige helden van de kitesport over de hele wereld bij elkaar. Naast de Nederlandse atleten Ruben Lenten, Youri Zoon, Kevin Langeree en Jalou Langeree worden onder andere Robby Naish, Pete Cabrinha, Susi Mai en Richard Branson in beeld gebracht op de meest indrukwekkende kitespots ter wereld, van Fiji tot Amsterdam en van Brazilië tot Hawaii.

We wilden een film maken over reizen en avontuur, die zowel voor kiteboarders en niet-kiteboarders interessant moest zijn.

aldus regisseur Bob van de Gronde

“Kiteboarden is een relatief jonge sport die pas sinds kort ‘veilig’ is om te beoefenen. De sport is nog volop in ontwikkeling en er worden verschillende technieken gebruikt. We hebben jaren rondgereisd en kiteboarders van over de hele wereld gedocumenteerd, van Bebe, een rider uit een klein Braziliaans vissersdorpje, tot Richard Branson, die kiteboard rondom zijn eigen privéeiland Necker Island.”

De Nederlandse rider en Red Bull King of Air Kampioen Ruben Lenten voegt daar nog aan toe: “Chapter One is exact wat de wereld en de sport nodig heeft. Prachtige verhalen, locaties en persoonlijkheden die mensen zullen inspireren om het maximale uit het leven te halen en zelf ook te gaan kiteboarden.”

Richard Branson
Kiteboarden is niet enkel voor topatleten, ook steeds meer succesvolle entrepreneurs wagen zich aan de sport. Kiteboarden en innovatie gaan goed samen, wat wellicht komt door de uitdaging en het verleggen van grenzen. Zo is Richard Branson fervent kitesurfer en organiseert hij regelmatig evenementen op zijn eiland rondom kiteboarden, startups en innovatie. Ook Larry Page en Sergey Brin, oprichters van Google, hebben interesse getoond in de sport vanwege de efficiëntie van de huidige kites. De innovatieve ontwikkelingen kunnen mogelijk gebruikt worden om windenergie op te wekken voor minder dan de helft van de huidige kosten.

Related Posts