Watch Stories | HYT Skull watch

HYT is een merk dat na de lancering in 2012 meteen hoge ogen gooide vanwege het indrukwekkende design en de innovativiteit. Een mechanisch uurwerk gecombineerd met een liquid tijdsaanduiding is iets wat destijds volledig nieuw was en daardoor uiteraard veel opzien baarde.

Hoe werkt een HYT?

HYT maakt gebruik van 2 vloeistoffen, medisch glas en NASA technologie in de met goud ingelegde blaasgalgjes. De Skull geeft de tijd niet aan door middel van wijzers, maar met een ingenieus hydrosysteem. Het systeem pompt een vloeistof door de rand (in dit geval in de vorm van een skull) waardoor je de tijd af kunt lezen. Het gebruiken van een doodskop hebben we natuurlijk al vaker gezien in de horlogewereld, Richard Mille is er bijvoorbeeld niet vies van. Maar op deze, in het rood zelf Iron Man aandoende, vorm is het een stap in de horlogewereld – het is in ieder geval bijzonder genoeg om even te laten zien!

Speciale HYT edities

Dat HYT interessante horloges maakt is wel duidelijk. Zo hebben ze onder andere een horloge kast gemaakt voor een sjeik waarin het zand van zijn privé eiland is verwerkt en voor een gerenommeerd sigaren liefhebber een horlogekast gemaakt met daarin sigaren uit zijn privé collectie (welke eerst toebehoorden aan Fidel Castro) verwerkt.

www.youtube.com/watch?v=fwNueEVCM5Q

De HYT Skull Watch

Inmiddels maakt het merk veel indruk met de Skull watch. Skull watches zijn niet nieuw (bijvoorbeeld Richard Mille en Hublot) maar op deze manier wel indrukwekkend. Het medisch glas wat gebruikt wordt om de 2 vloeistoffen in te geleiden moest in de vorm van een schedel gemaakt worden, wat een behoorlijke technische klus geweest moet zijn. Er is gekozen om alleen de uren en secondes aan te duiden, dus is het een beetje gokken wat de precieze tijd is. Gelukkig hebben we altijd nog onze telefoon om op tijd te komen!

www.youtube.com/watch?v=qmkDjpEf_I4&feature=youtu.be

De skull is verkrijgbaar in gelimiteerde oplages.

  • 50x Groene vloeistof en titanium kast (82.000 euro)
  • 25x rode vloeistof en titanium of Rose gouden kast (91.000 euro)
  • 15x Maori inspired engraved skull watch met goud/titanium kast (115.000 euro)
Related Posts