De jongere generatie is grote winnaar van de verkiezingen

Al is het nog niet officieel bekent gemaakt, is de uitslag van verkiezingen wel overduidelijk. VVD is met een grote meerderheid wederom de grootste partij van Nederland met 33 zetels. Daarop volgt de PVV als tweede partij met 20 zetels. Dit laat zien dat de twee grootste partijen rechts en extreem rechts zijn.

Maar als het aan de jongere generatie (18 – 24) had gelegen dan had de uitslag er heel anders uitgezien, blijkt uit deze steekproef. D66 zou dan met 27 zetels de grootste partij van Nederland zijn, waarop GroenLinks volgt als tweede partij met maar liefst 26 zetels.

Jongeren winnen verkiezingen

Deze cijfers geven hoop voor de nieuwe generatie die over 10 jaar de dienst uit maken in ons land. Dan zal er een generatie opstaan die zich niet laat opstoken door een populistische partij als de PVV en juist kiezen voor hoop en verandering in plaats van angst. Deze cijfers beloven veel goeds voor toekomst en mogen dus zeker als een overwinning voor de jongeren gezien worden.

Via: Ballinnn

We gebruiken cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door deze melding te accepteren, of door gebruik te blijven maken van onze website weten we dat je hiermee akkoord gaat.

Accepteren Meer informatie