Snel-cursus Thanksgiving, de makkelijkste feestdag om de chef uit te hangen

Er zijn mannen die van koken houden, en mannen die niet van koken houden. Dit is voor allebei. 

Thanksgiving is een feestdag die we in Nederland eigenlijk niet vieren. Ook al willen we het overnemen van Amerikaanse tradities niet stimuleren, lekker eten kan nooit kwaad. Daarbij is dit de feestdag met wat wij beschouwen als het mannelijkste eten van alle feestdagen. 

Het is vlees, in vlees met vlees
Tenzij je in Australië woont en met kerst de meester der BBQ bent, is er niet echt een feestdag waar het kroonstuk zo duidelijk vlees is. Voor wie zelf niet zo creatief is in de keuken is dit de ideale feestdag om precies volgens recept te koken, het menu staat namelijk helemaal voor je uitgestippeld. Daarbij zijn alle andere feestdagen vaak al geclaimd en is dit je kans om de handen uit de mouwen te steken en een ander eens goed te verwennen. Met een gevulde dode vogel.

Eigenlijk is een traditionele Thanksgiving gewoon een veredeld AVG’tje
Het aller belangrijkste van Thanksgiving is de kalkoen. De geroosterde hele kalkoen wordt gevuld met stuffing en is het kroonstuk van de maaltijd. Daarnaast wordt er vaak gestampte aardappelen met jus gegeten, groene bonen, cranberry’s, wortels en heel veel toetjes. Best een Nederlandse maaltijd dus! Hier de moelijke en makkelijke recepten voor een volledig diner.

De Kalkoen
De kalkoen zelf is niet het speciale, maar de vulling van boter, champignons, ui, brood, slagroom, knoflook en vlees (gehakt of worstjes) maken de kalkoen een echte stuffed turkey. Soms wordt de kalkoen ook nog bedekt met boter en bacon, want waarom niet. Ondanks dat we je best een stap-voor-stap recept willen geven is het makkelijker om gewoon die van de allerhande te bekijken. Daarnaast staan er nog talloze recepten online voor verschillende soorten stuffing, dus kijk even welke jou het lekkerst lijkt. Er zijn bijvoorbeeld recepten voor mensen met een gluten allergie, of recepten voor mensen die niet zo van champignons houden. Daarnaast zijn er ook kant-en-klare stuffings en kant-en-klare kalkoenen verkrijgbaar.

Hele wortels
Wortels horen om een of andere reden vaak bij het menu en meestal worden ze geroosterd. Het hoeft allemaal niet moeilijk te zijn, het kan bijvoorbeeld zo:

Doop de hele wortel in honing of siroop en rooster in zijn geheel zo’n 20 minuten in de oven. Voeg kruiden peper en zout toe en rooster nog ongeveer 20 minuten totdat ze bijtgaar zijn. Ook lekker met granaatappel pitjes.

Groene bonen
Dit is echt het makkelijkste boontjes recept dat er is. Snij de uiteinden van de bonen en wikkel een stuk bacon om bosjes bonen bij elkaar te houden. Bak ze zo’n 20-25 minuten in de oven op 180 graden totdat de bacon bruin en knapperig is. Niks meer aan doen.

Cranberries
Cranberries, suiker, sinaasappelsap, koken, roeren, afkoelen. Easy does it. Schijnt er helemaal bij te horen.

Aardappelpuree
Als echte Nederlander weet je vast al hoe je aardappelpuree maakt maar zo niet dan hier nog een korte uitleg. Schil de aardappelen en snij ze in blokken van ongeveer gelijke grootte. Kook de aardappelstukken zo’n 20 minuten gaar. Stamp de aardappelen als ze zacht zijn met een klontje boter. Voeg peper, zout en melk toe (eventueel melk eerst opwarmen). Zorg dat de puree fijn gestampt is. Je kan als je wilt ook nog kaas of andere dingen toevoegen (spekjes, ui, wat je maar wilt eigenlijk).

Pompoen taart
Voor de echte die-hard kan je ook nog een pompoen taart maken als traditioneel Thanksgiving toetje. Maar kopen kan ook. Hier heb je een recept.

Na deze maaltijd weer even detoxen? Probeer deze gezonder booster tentjes eens.

Related Posts